Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από αποκλεισμένους Κοινοτικούς Συμβούλους Μουζακίου

Εμείς οι εκλεγμένοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Μουζακίου-Γελάνθης-Αγναντερού-Κρανέας-Καλλιθήρου-Γεωργικού-Ξυνονερίου-Ρούσσου Ν.Καρδίτσας, θεσμικά υποψήφιοι για τη διεκδίκηση του αξιώματος του Προέδρου Κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων που συγκεντρωθήκαμε στην Καρδίτσα στις 30/08/2019, διαμαρτυρόμαστε, καταγγέλλουμε και εκφράζουμε έντονα την αντίρρησή μας στις διατάξεις του ν.4623/2019 άρθρο 5 παρ.9 α1,β,γ4,δβ,εβ γιατί έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

Συγκεκριμένα:

1.Αγνόησαν και περιφρόνησαν τη λαϊκή εντολή αλλάζοντας μετεκλογικά και εκ των υστέρων τον τρόπο εκλογής των Προέδρων Κοινοτήτων άνω των τριακοσίων(300) κατοίκων, ακύρωσαν την προβλεπόμενη ψηφοφορία και έτσι ο Πρόεδρος αντί να εκλεγεί«Ορίζεται» με νόμο,αποκλείοντας όλους εμάς άδικα, αντιδημοκρατικά και κατά την άποψή μας αντισυνταγματικά από τη διεκδίκηση του αξιώματος.

2.Υποβάθμισαν και απαξίωσαν τους κοινοτικούς αιρετούς αγνοώντας τη λαϊκή εντολή που δόθηκε με βάση τα ισχύοντα θεσμικά του Κλεισθένη και τα εκλογικά προγράμματα των κοινοτικών ψηφοδελτίων που εγκρίθηκαν από τους Πολίτες σε ξεχωριστή κάλπη.

3.Τροποποίησαν-αντικατέστησαν-αφαίρεσαν και κατ ουσία κατήργησαν μετά τις εκλογές τις ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες (Κ.Α.Π-Έργα-Δράσεις )που έδινε ο ν.4555/2018 στους Κοινοτάρχες και στα Κοινοτικά Συμβούλια.«Κατήργησαν κατ ουσία μετά τις εκλογές το πρώτο κύτταρο της αυτοδιοίκησης . Δεν αποδεχόμαστε τον εισηγητικό ρόλο και ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ στις Κοινότητές μας».

Καλούμε τους Δημάρχους και τα όργανά τους (Π.Ε.Δ-ΚΕΔΕ) με αποφάσεις τους να μην επιτρέψουν –αναγνωρίσουν-νομιμοποιήσουν εγκατάσταση διορισμένων προέδρων στις Κοινότητες Μουζακίου-Γελάνθης-Αγναντερού-Κρανέας-Καλλίθυρου-Γεωργικού-Ξυνονερίου-Ρούσσου κ.α. Ν.Καρδίτσας.
Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Μουζακίου-Καρδίτσας –Παλαμά-Λίμνης Πλαστήρα με αποφάσεις τους (Ψηφίσματα ) να προστατέψουν το σύνταγμα και τη Δημοκρατία και να μην αναγνωρίσουν διορισμένους προέδρους .

Καλούμε τους κοινοτικούς συμβούλους στο Νομό Καρδίτσας και σε όλη την Ελλάδα να απαιτήσουν αρμοδιότητες και να προχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι με Ψηφίσματα, κοινή δράση και αγώνα σε Νομαρχιακό και Πανελλαδικό Δίκτυο Συμβούλων Κοινοτήτων προκειμένου να ανατραπούν-καταργηθούν οι διατάξεις του άρθρου 5 ν.4623/19.

Εξουσιοδοτούμε τη Σ.Ε να προβεί σε όλες τις ενέργειες πολιτικής διαμαρτυρίας , δικαστικές –εξωδικαστικές( άσκηση ένδικων μέσων κατά του αντισυνταγματικού νόμου και των πράξεων που θα εκδοθούν από τα αρμόδια υπουργεία).

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, να επιδοθεί-γνωστοποιηθεί-κοινοποιηθείστα πρόσωπα και στα όργανα της Αυτοδιοίκησης , στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα, στους Βουλευτές του ΝομούΚαρδίτσας και σε όλους τους δημοκρατικούς Πολίτες και φορείς προς τους οποίους απευθυνόμαστε ζητώντας αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

«ΟΙ Ο.Τ.Α ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ»
«ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ»

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Α.Βασιλάκος, Α.Γάκιας, Α.Καραντάνας , Π. Κοντονίκας, Ν.Ντελής, Κ. Καντάς, Γ. Κατσιγιάννης

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή