Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψήφισμα ΔΣΝΔΛ για ΚΕΘΕΑ

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, καταδικάζουμε τη προσπάθεια αλλοτρίωσης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – ΚΕΘΕΑ με το προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες.

Το προσχέδιο αλλοιώνει τα βασικά στοιχεία του οργανισμού, που αποτελούν τη δημοκρατικότητα των διαδικασιών και την κοινοτική προσέγγιση της θεραπείας, και έχει σημαντικές επιπτώσεις στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με τα άρθρα του προσχέδιου νόμου. Κατακρίνουμε τη μείωση του αριθμού των θεραπευτικών δομών κατά το ⅓, από 90 σε 60. Καταγγέλλουμε την αντικατάσταση της θεραπευτικής κοινότητας με ξενώνες διαμονής και κέντρα σωματικής αποτοξίνωσης και την αντιεπιστημονική συγχώνευση ανόμοιων θεραπευτικών δομών.

Στηλιτεύουμε την κατάργηση του οριζόντιου μοντέλου μικρών ευέλικτων τοπικών θεραπευτικών προγραμμάτων και των συλλογικών οργάνων, και την εφαρμογή ενός αναχρονιστικού γραφειοκρατικού και ελεγχόμενου από το κυβερνητικά διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο σχήματος διοίκησης.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, στεκόμαστε στο πλευρό των μελών και των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ και στηρίζουμε τον αγώνα τους για τη διατήρηση της ταυτότητας του οργανισμού.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή