Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψήφισμα Μαζί για τα Τρίκαλα για το εργασιακό νομοσχέδιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων εκδίδει το παρόν ψήφισμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά δικαιώματα. Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου του κυρίου Χατζηδάκη βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα χρόνια κοινωνικά κεκτημένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Το ελεύθερο ωράριο με απόλυτη σαφήνεια θα οδηγήσει στην εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού, δομώντας έναν ανταγωνισμό, στον οποίο θα υπερνικά το εργατικό δυναμικό που θα είναι πρόθυμο στο να κάνει μεγαλύτερες εκπτώσεις στις απαιτήσεις και τα δικαιώματα του. Εφαρμόζεται ουσιαστικά η κατάργηση της οκτάωρης εργασίας

Σε μία ακόμα μέχρι σήμερα δεινή οικονομική περίοδο, η μέριμνα μας θα έπρεπε να επικεντρώνεται στο να μπορέσουμε καταστήσουμε το εργασιακό περιβάλλον έτι καλύτερο και να αυξηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες εργασίας για το σύνολο των μισθωτών, αρχίζοντας από τον κατώτατο μισθό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ζητά την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου, τασσόμενο δίπλα στον καθημερινά εργαζόμενο και στα κοινωνικά κεκτημένα που δημιούργησαν το σημερινό κράτος δικαίου.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή