Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψώνισε οικολογικά και οικονομικά…στην Πλατεία του ΟΤΕ στα Τρίκαλα (φωτο&video)

Στους πάγκους της Βιολογικής Λαϊκής Αγοράς των Τρικάλων με σταθερές τιμές αλλά και αιτήματα από τους παραγωγούς

Εδώ και χρόνια πλέον, στην πλατεία του ΟΤΕ στα Τρίκαλα, κάθε Τετάρτη οι βιολογικοί παραγωγοί στήνουν τους πάγκους τους προσφέροντας πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα στους Τρικαλινούς καταναλωτές.

Όπως  τόνισαν οι παραγωγοί στο Trikalanews.gr, οι πάγκοι πλέον είναι λιγότεροι όμως οι πελάτες σταθεροί. Στην πλειοψηφία τους είναι Τρικαλινοί που θέλουν με εγγύηση να βάζουν στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειάς τους, προϊόντα χωρίς καμία προσθήκη φυτοφαρμάκων που προσφέρονται απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Μέχρι σήμερα οι τιμές των βιολογικών προϊόντων θεωρούνταν πιο υψηλές. Όπως όμως ανέφεραν οι παραγωγοί, έμειναν σταθερές με αποτέλεσμα σήμερα στις ίδιες τιμές να κινούνται και τα σούπερ μάρκετ.

Αυτό αναφέρει μιλώντας στο Trikalanews.gr και ο κ. Γιώργος Δημόκας ο οποίος είναι παραγωγός βιολογικών προϊόντων στην Αγρελιά.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι φαίνεται να μη γνωρίζουν πολλοί τη λειτουργία της συγκεκριμένης “pocket” λαϊκής  της περιοχής μας ενώ ο χώρος παραείναι…διακριτικός για την ανακαλύψουν.

Για τον λόγο αυτό οι παραγωγοί, έχουν ζητήσει από τον δήμο Τρικκαίων κάθε Τετάρτη που στήνουν τους πάγκους τους, να τους δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενούνται στην κεντρική λαϊκή αγορά της πόλης. Με αυτό τον τρόπο και οι καταναλωτές θα τη γνώριζαν και θα αυξανόταν η κίνηση. Να σημειωθεί δε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από παραγωγούς όλης της Θεσσαλίας.

Μάλιστα, σήμερα το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr συνάντησε παραγωγό από τα Κάτω Λεχώνια της Μαγνησίας. Μια πιο οργανωμένη και κεντρική βιολογική αγορά στα Τρίκαλα, θα προσέλκυε σαφώς και περισσότερους παραγωγούς.

 

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή