Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πτώχευση κήρυξε η Thomas Cook

Πτώχευση κήρυξε το αρχαιότερο ανεξάρτητο ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook, πυροδοτώντας μία επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

«Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρά τις προσπάθειες της εταιρίας να βρεθεί νέα πηγή χρηματοδότησης, μέσα στο σαββατοκύριακο, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, έτσι η εταιρία έπαυσε όλες τις λειτουργίες της, ενώ όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και τα πακέτα διακοπών της είναι πλέον άκυρα.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στους εκατομμύρια πελάτες μας και τους χιλιάδες εργαζομένους μας, προμηθευτές και συνεργάτες μας, που μας στήριξαν επί πολλά χρόνια», είπε ο Πίτερ Φανκχάουζερ, επικεφαλής της εταιρίας, με ανακοίνωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Thomas Cook ιδρύθηκε το 1841, ενώ είχε 22.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με 9.000 να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή