Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όταν έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμπάκα

Τις δράσεις για το χωριό και την περιοχή τους ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί, τα μέλη του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Καλογριανής “Άγιος Ραφαήλ” και οι κάτοικοι του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού με αρκετή δουλειά προχώρησαν στον καθαρισμό του μονοπατιού, που οδηγεί στην θέση “Αεροπλάνο” εκεί, όπου τον Δεκέμβρη του 2001 έπεσε το Αεροφωτογραφικό RF-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, του οποίου τα συντρίμμια υπάρχουν μέχρι και σήμερα!

Το μονοπάτι είναι 12 μ. και οι άνθρωποι του Συλλόγου και του χωριού, διαφόρων ηλικιών έφτασαν στο σημείο, καθαρίζοντας το, κάνοντας το προσβάσιμο για όλους και αποτελεί μια καλή πρόταση για επίσκεψη σε όσους το επιθυμούν!

Για την ιστορία η είδηση όπως μεταφέρθηκε από το in.gr, μία εποχή που το ίντερνετ ήταν για …λίγους

“Αεροφωτογραφικό RF-4 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στις 10:55 το πρωί της Δευτέρας σε ορεινή δασώδη περιοχή της Καλογριανής του Δήμου Κλεινοβού, στο Νομό Τρικάλων, κοντά στην Καλαμπάκα. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάσωση από ελικόπτερο Super Puma των δύο χειριστών που εγκατέλειψαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης.

Το RF-4 πετούσε σε χαμηλό ύψος συνοδευόμενο από δεύτερο μαχητικό αεροσκάφος, προκειμένου να φωτογραφίσουν την περιοχή, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατέπεσε σε ορεινή, δύσβατη περιοχή χωρίς ευτυχώς οι δύο πιλότοι, ο κυβερνήτης (σμηναγός) Κωνσταντίνος Γιαννούλης και ο συγκυβερνήτης (υποσμηναγός) Σωτήρης Μαγκώτσιος, να διατρέξουν τον παραμικρό κίνδυνο.

Το αεροσκάφος είχε φύγει από την 110 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύει στη Λάρισα, και η πτώση του έγινε αντιληπτή έπειτα από μία ώρα από τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων, προκειμένου να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των σωστικών δυνάμεων καθώς οι δύο πιλότοι έπεσαν σε δασώδη πλαγιά, καλυμμένη με παχύ χιόνι.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας για προληπτικές εξετάσεις. Κάτοικοι της περιοχής είδαν το πολεμικό αεροσκάφος να κάνει περίεργες στροφές γύρω από τον εαυτό του -όπως είπαν- προτού πέσει στο βουνό.

Τελευταία ενημέρωση 15:34

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Δεκεμβρίου 2001.

Το άρθρο έχει διορθωθεί με βάση τις συστάσεις των Ellinika Ηoaxes
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή