Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πτωτικά το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οριακά στις 900 μονάδες σήμερα

Πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πασχίζει να κρατήσει τη θετική βραχυπρόθεσμη τάση, την ώρα που η διορθωτική κίνηση στους περισσότερους τίτλους βρίσκεται σε εξέλιξη και απειλεί για ακόμη μία φορά τις 900 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,44% στις 901,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.167,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,54% στις 563,84 μονάδες.

Η αγορά δεν βρίσκεται μόνο στη διαδικασία διασφάλισης της στήριξης των 900 μονάδων, αλλά και του κινητού μέσου των 30 ημέρων στις 903 μονάδες. Και οι προσδοκίες από τη συνεδρίαση δεν είναι και τόσο θετικές, δεδομένου του ότι οι αγοραστές δείχνουν απρόθυμοι να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο σε τίτλους που όπως δείχνουν βρίσκονται σε διορθωτική τροχιά.

Επιφυλακτικότητα από τους ξένους

Αυτό που επισημαίνεται πάντως από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι το ΧΑ στερείται στην παρούσα των πρωτοβουλιών των ξένων, δεδομένου ότι σήμερα αναμένεται το κρίσιμο μέγεθος του αμερικανικού πληθωρισμού για τον Αύγουστο, το οποίο σαφώς θα επηρεάσει και την πολιτική της Federal Reserve. Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της αγοράς, ο δείκτης δεν αποκλείεται να αγγίζει το 5,3%, φέρνοντας πιο κοντά το περιβόητο tapering της Fed.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στην παρούσα το ΧΑ χρειαζόταν και χρειάζεται τη στήριξη των νέων, προκειμένου να μην τεθούν υπό αμφισβήτηση και πάλι οι 900 μονάδες, οι οποίες αποτελούν και το ψυχολογικό επίπεδο των αγοραστών. Τα φρέσκα κεφάλαια που αποζητά η Λ. Αθηνών όμως δεν ενεργοποιούνται παρά μόνο επιλεκτικά, όπως μαρτυρά και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα σε έναν μήνα που επανέρχονται στις επάλξεις πολλά χαρτοφυλάκια.

Έτσι, οι προσδοκίες είναι ελάχιστες, μετά και την αποτυχία του ΧΑ να βρεθεί πάνω από την αντίσταση των 910 μονάδων. Εάν χάσει τις 900 τότε θα έχει επόμενη στήριξη στις 892 μονάδες. Σε αυτό το εύρος δεν αποκλείεται να δούμε επανάληψη του φαινομένου που έλαβε χώρα τον Μάιο: αργές και πλάγιες διακυμάνσεις σε στενό εύρος με όριο ασφαλείας τις 880 μονάδες.

Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ, η Jumbo και ο Titan σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Aegean, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Eurobank και ΟΤΕ.

Περιορισμένες είναι οι απώλειες σε Coca Cola, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, ΕΛΧΑ και Λάμδα, με τις ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ να μην έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και ΟΛΠ.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή