Πύλης όραμα:Αδιάβαστη η Δημοτική Αρχή Πύλης…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης της Τετάρτης 29-01-2020 έγιναν πράγματα που έχουν να συμβούν πολλά χρόνια.

Ήρθε ως τακτικό θέμα η ψήφιση τμήματος Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου Πύλης που αφορά τον ΟΚΠΑΔ και την ΔΕΥΑ Πύλης, όπου θα συζητούνταν και θα ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός του ΟΚΠΑΔ και της ΔΕΥΑ Πύλης.

Ως εκ τούτου, έπρεπε να κάνουν την εισήγησή τους η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνα Πανάγου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύλης κ. Βασίλης Αναγνώστου. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως εισήγηση δεν έγινε από τους προέδρους των οργανισμών διότι δεν γνώριζαν το ΟΠΔ, αλλά ζήτησαν να ψηφίσουμε υπέρ ή κατά, σύμφωνα με το e-mail που είχε σταλεί με την πρόσκληση.

Παίρνοντας το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος του “Πύλης όραμα” Γιάννης Κουτσονάσιος, ανέφερε πως η συζήτηση του θέματος πρέπει να αναβληθεί για το προσεχές συμβούλιο, αφού ξεκάθαρα η Δημοτική αρχή ήταν ανέτοιμη να το εισηγηθεί.Όπερ και εγένετο, αφού και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Νάκος ζήτησε αναβολή προσπαθώντας να “καλύψει” τους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ Πρόεδρους ΟΚΠΑΔ και ΔΕΥΑ Πύλης.

Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού “Πύλης όραμα” Θεόδωρος Χ.Χήρας ζήτησε να παραιτηθεί η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνα Πανάγου, καθώς έχει καταγραφεί από την αρχή της θητείας της πως δεν μπορεί να διοικήσει τον ΟΚΠΑΔ λόγω των ανεπανόρθωτων λαθών εκ μέρους της που εκθέτουν τον Δήμο Πύλης.

Σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρου Π.Χήρα για το πότε θα επιδιορθωθεί η σκεπή του Δημοτικού Σχολείου Πηγής που είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα και χρήζει άμεσης αποκατάστασης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου,ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων κ. Σωτήρης Χατζής ανέφερε πως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα και η επιδιόρθωση θα γίνει με μια μελλοντική εργολαβία.

Εσείς κ Αντιδήμαρχε, θα αφήνατε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας να φοιτούν σε ένα σχολείο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινδυνέψει η σωματική τους ακεραιότητα;

Κατά τη συζήτηση του τελευταίου θέματος που αφορούσε τη διαμαρτυρία-καταγγελία του σωματείου Α.Ο.Ροπωτού κατά της απόφασης του ΔΣ του ΟΚΠΑΔ του Δήμου Πύλης, ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας ήθελε διακαώς  σε δύο λεπτά να τελειώσει το θέμα της καταγγελίας και να μην ακουστούν οι εκπρόσωποι των σωματείων αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς θα προέκυπτε σοβαρό πρόβλημα στη συνοχή της δημοτικής του ομάδας. Η απόφαση του ΟΚΠΑΔ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αφορούσε το αίτημα του Α.Ο.Ροπωτού να αθλούνται οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο του Πορταϊκού.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως βρέθηκε λύση κατόπιν συμφωνίας των εκπροσώπων των δύο ομάδων και να προπονούνται στο γήπεδο του Πορταϊκού και οι αθλητές του ΑΟ Ροπωτού έως τις 15 Απριλίου, διότι με χρήματα του Δήμου θα επιδιορθωθεί το γήπεδο του Α.Ο.Αγίου Βησσαρίωνα και να προπονούνται εκεί οι αθλητές του Α.Ο.Ροπωτού.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Π. Χήρας υποστήριξε πωςδέχεται ο συνδυασμός “Πύλης όραμα” την παραπάνω πρόταση για να υπάρξει ηρεμία στους δύο συλλόγους, αρκεί να είναι σύννομη και το ΔΣ αλλάξει την απόφαση του.

Εν κατακλείδι ο Δήμαρχος Πύλης,έχοντας μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, για πολλοστή φορά δείχνει ανίκανος να αντιμετωπίσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλης, ασκώντας διοίκηση για τους ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ και εξοφλώντας προεκλογικά γραμμάτια .

Κύριε Δήμαρχε, η κοινωνία βράζει και καλό είναι να πείτε την αλήθεια στους συνδημότες μας, ασκώντας την ίδια διοίκηση για όλους.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή