Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πυρετώδεις εργασίες για τους κτηνοτρόφους από τον Χρήστο Μιχαλάκη

Καθαρίζονται τα βοσκοτόπια, στήνονται μόνιμες ποτίστρες και ετοιμάζονται για την νομαδική κτηνοτροφία τα ορεινά

Η πολύτιμη νομαδική κτηνοτροφία πρέπει να συνεχιστεί ως τρόπος παραγωγής για την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας προϊόντων στην περιοχή μας. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, που ήδη έχει αρχίσει τις διεργασίες εκείνες που χρειάζονται ώστε όλοι οι νομάδες κτηνοτρόφοι να βρεθούν στα φιλόξενα ορεινά του νομού Τρικάλων και φέτος το καλοκαίρι ακολουθώντας την κτηνοτροφική παράδοση αιώνων.

Όπως δήλωσε στο trikalanews.gr ήδη στα ορεινά του Ασπροποτάμου καθαρίστηκαν τα βοσκοτόπια, έχουν διαμορφωθεί τα μονοπάτια ενώ έχουν τοποθετηθεί και μόνιμες ποτίστρες για τα ζώα. «Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους προέδρους των ορεινών χωριών ώστε και φέτος οι νομάδες κτηνοτρόφοι να ακολουθήσουν τα μονοπάτια των δροσερών βουνών μας με τα κοπάδια τους. Ήδη αρκετοί βρίσκονται  στα θερινά βοσκοτόπια που έχουν καθαριστεί. Έχουμε διαμορφώσει λιμνοδεξαμενές και ποτίστρες για τα ζώα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και οι λεγόμενες «παγίδες» για την μετακίνηση των ζώων», τονίζει ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Όλα αυτά βέβαια, υπό συνθήκες καθόλου ευνοϊκές μιας και ο καιρός παρέμεινε μέχρι τελευταία στιγμή βροχερός. Ωστόσο η προσπάθεια απέφερε ήδη καρπούς και για ακόμη μια χρονιά, η κτηνοτροφική μετακίνηση αιγοπροβάτων και βοοειδών είναι γεγονός.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή