Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το 40ο Καρναβάλι Σοφάδων

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ενόψει των μεγάλων αποκριάτικων εκδηλώσεων για το 40ο Καρναβάλι Σοφάδων.
Ήδη, το αποκριάτικο …χρώμα , στις εκδηλώσεις του Δήμου Σοφάδων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων και σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς της περιοχής, αρχίζει να απλώνεται, ενώ στο Καρναβαλικό Εργαστήρι γράφεται η τελευταία πινελιά των προετοιμασιών και ρυθμίζονται οι τελικές λεπτομέρειες στα καρναβαλικά άρματα λίγο πριν αυτά αποκαλυφτούν στους χιλιάδες επισκέπτες της Μεγάλης Αποκριάτικης Παρέλασης την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Τα άρματα κατασκευάζει μια έμπειρη ομάδα με ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και τεχνογνωσία, με σαφή σατιρική διάσταση αλλά και ανταποκρινόμενα στα μηνύματα της επικαιρότητας. Οπως είναι φυσικό κατέχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα η Βίκυ Τριανταφύλλου, η Αλέκα Κουκόσια, ο Βασίλης Χανής, ο Γιώργος Δημουλάς, ο Βασίλης Μαλιαγκάνης και ο Μιχάλης Μαμαλούδης, με εφόδια την έμπνευση, την φαντασία και την δεξιοτεχνία δημιουργούν και τη φετινή χρονιά μοναδικά άρματα που θα κλέψουν την παράσταση.

Σε …φουλ ρυθμούς κινείται και το Γραφείο Καρναβαλιού στο κέντρο των Σοφάδων (έναντι Δημαρχείου) και η συμμετοχή στα πεζοπόρα τμήματα αλλά και στα άρματα αναμένεται εντυπωσιακή.

Παραδοσιακό γλέντι – Αποκριάτικη Παρέλαση

Με χορό, τραγούδι αλλά πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση αναμένεται το Παραδοσιακό Γλέντι στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 19.30. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με λαϊκοδημοτική ορχήστρα ενώ παράλληλα με το γλέντι θα προσφερθεί σε όλους παραδοσιακό μπλουγούρι με πρόβειο κρέας και κρασί.
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για την πιο ξεχωριστή στιγμή του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού, που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ντόπιους και επισκέπτες και θα εκτοξεύσει το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη, μεταμορφώνοντας την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης. Αμέσως μετά την παρέλαση, ακολουθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία.

«Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών»

Όπως έχει ανακοινωθεί η καινοτομία για το 2023 είναι το φεστιβάλ Βαλκανικών χωρών.
Ειδικότερα, εντάχθηκε σε αυτό το «Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών», με μουσικοχορευτικές ομάδες από την Ρουμανία, την Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και την Kροατία, που θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς τόσο στην πόλη των Σοφάδων όσο και σε κοινότητες.
Στόχος είναι οι μεγάλες παράλληλες εκδηλώσεις στις τοπικές κοινότητες, αλλά και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου Σοφάδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων
23/2 Πέμπτη Ώρα 21.00 καφέ ΚΑΡΜΑ
Αποκριάτικο πάρτι ενηλίκων από τον Σύλλογο Γυναικών Σοφάδων και ΔΟΠΑΠΣ
25/2 Σάββατο Ώρα 18.00 Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων
Υποδοχή μουσικοχορευτικών ομάδων από την Ρουμανία, την Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και την Kροατία στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών»
25/2 Σάββατο Ώρα 19.30 Παραδοσιακό γλέντι
26/2 Κυριακή Ώρα 18.00 Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση
27/2 Καθαρά Δευτέρα Παραδοσιακά Κούλουμα
Παραδοσιακά κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν εκδηλώσεις στις κοινότητες Σοφάδων, Ματαράγκας. Λουτροπηγής, Δασοχωρίου, Πύργου Κιερίου, Ανάβρας, Φίλιας, Καππαδοκικού, Μελισσοχωρίου, Κυψέλης, Μασχολουρίου και Θραψιμίου

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή