Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πυροσβέστες: σύγχρονοι και πραγματικοί σούπερ ήρωες!

Πολλές φορές ακούει κανείς των ήχο σειρήνας ενός περιπολικού και, συνήθως, βγαίνει στο μπαλκόνι του να δει τι συμβαίνει και τι περιπολικό είναι αυτό. Είναι της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ ή της πυροσβεστικής; Όσο συχνά κυκλοφορούν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ή του ΕΚΑΒ, άλλο τόσο κυκλοφορούν και πυροσβεστικά οχήματα, ιδίως την εποχή του καλοκαιριού λόγω του πλήθους εμπρησμών που ξεσπούν!

Πέρυσι, το καλοκαίρι, δηλαδή, του 2018, ξέσπασε, εκτός των άλλων, καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Φέτος, το 2019, σφοδρές επιπτώσεις προκαλεί η ευρέως διαδεδομένη πυρκαγιά στην Εύβοια. Ποιος θεωρείται αρμόδιος για την κατάσβεση των πυρκαγιών; Κατά καιρούς, τους βλέπουμε πάνω στα κόκκινα οχήματά τους, με τις κόκκινες ή μπλε στολές τους και τα κράνη τους, είτε να παρελαύνουν δικαίως στις εθνικές επετείους, ή να τρέχουν σύσσωμοι να αντιμετωπίσουν από εγκλωβισμούς ατόμων μέσα σε ανελκυστήρες έως και καταστροφικά αποτελέσματα εμπρησμών.

Η κατηγορία επαγγελματιών που λεκτικά εικονίζεται από τα μόλις προαναφερθέντα, δεν είναι άλλη από τους πυροσβέστες! Την γενναία εκείνη κάστα ανθρώπων που, αμέσως μετά τους γιατρούς, οφείλουν να είναι απίκο επί εικοσιτετραώρου βάσεως για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή κατάσταση εμπρησμού και όχι μόνο. Την κάστα εκείνων των ανθρώπων οι οποίοι, κάθε καλοκαίρι «βουτηγμένοι» στους αποπνικτικούς καπνούς και φλόγες, παλεύουν να διασώσουν από τις τελευταίες, ζώα, ανθρώπους, ακόμη και τις περιουσίες τους, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να χάνουν την δική τους ζωή.

Μπορεί να τους χαρακτηρίσει κανείς ως την προσωποποίηση της θυσίας! Παρόλα αυτά, ακόμη και οι κανονισμοί της πόλης των Τρικάλων Θεσσαλίας, τους έχουν αδικήσει υπακούοντας στα όσα- τρόπον τινά- παράπονα πολιτών που τους κατηγορούσαν υποστηρίζοντας ότι δεν κάνουν τίποτα, επειδή έπαιζαν…τάβλι και έπιναν καφέδες όποτε δεν χρειαζόταν να τρέξουν κάπου.

Το μόνο, ωστόσο, που απαιτείται προς αυτούς τους σύγχρονους ήρωες είναι σεβασμός, κατανόηση και ευγένεια, από την στιγμή που οι ίδιοι θυσιάζονται καθημερινώς και ανεξαρτήτως εορτών και αργιών, όπως η επερχόμενη εορτή του 15Αυγούστου!

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή