Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ….ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ” – Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Ένα άρθρο με αφορμή τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης 

 

Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» ο μικρός ανασχηματισμός του Πρωθυπουργού. Πολλοί αναλυτές περίμεναν δομικές αλλαγές, αλλά δεν τόλμησε.

Φοβήθηκε τις εσωτερικές αναταράξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, τις πικρίες των … κομμένων και την δυσαρέσκεια όσων δεν θα … έπιαναν Υπουργική καρέκλα.

Έτσι με διορθωτικές… καραμπόλες, προσπάθησε να … φύγει μπροστά, προσπερνώντας τις «Συμπληγάδες», που ο ίδιος δημιούργησε.

Σχεδόν όλα είναι … μαύρα και άρον – άρον, έγινε κίνηση ΜΑΤ, για να γλιτώσει από την γενική και μη αναστρέψιμη φθορά.

Με φθαρμένα υλικά, όμως, δεν χτίζεις καινούργιο σπίτι και με πολιτικούς, που απομακρύνθηκαν από τα Υπουργεία, ως αποτυχημένοι δεν γίνεται επανεκκίνηση της κυβέρνησης.

Ο πρώην «Σερίφης», Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προ εξαμήνου διώχθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου απέτυχε, μετακόμισε στο Υγείας και αφού και εκεί δεν έκανε τίποτε, ξαναγύρισε στον τόπο του … εγκλήματος, για να επιβάλει το … «Νόμος και Τάξη», που δεν το έκανε ποτέ.

Το ίδιο έγινε και με το Υγείας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη και η Δόμνα Μιχαηλίδου, που δεν έχει ιδέα από το … εργασίας, τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας. Όσο για τους καρατομηθέντες Υπουργούς Οικονόμου και Κατσοράδο δεν υπάρχει καμία δήλωση. Κάνανε τις κότες.

Ο ανασχηματισμός έγινε ή καταπαραγγελία ή για να καλύψει τις προδοτικές δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου, πρώην Υφυπουργού και τώρα Βουλευτή της Ν.Δ., του Μητσοτάκη, για την Συνθήκη της Λωζάνης.

Αυτός ο «αθεόφοβος» είπε προχθές ότι «η συνθήκη της Λωζάνης κατά 97% είναι παρωχημένη και νεκρή», εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα της Τουρκίας, όπου ο Ερντογάν θέλει, μόνος του να αναθεωρήσει αυτήν την συνθήκη και να πάρει το μισό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Προ τριών ετών, ο Άγγελος Συρίγος, έλεγε άλλα πράγματα και υποστήριζε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης «είναι Ιερή και δεν την αγγίζεις».

Σήμερα, όμως, γίνεται «Λαγός» των κρυφών προθέσεων του Μητσοτάκη και γι’ αυτό δεν τον αποπέμπει από την Ν.Δ.

Γεγονός είναι πως κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει την δημαγωγία, τα ψεύδη και τον λαϊκισμό του Πρωθυπουργού και το ότι είναι με την πλάτη … στον τοίχο, φαίνεται από τις προχθεσινές δηλώσεις.

Είπε «ότι απαιτείται ορμητικό κύμμα αλλαγών, που σίγουρα θα ξεβολέψει μερικούς, όμως τελικά θα ευνοήσει τους πολλούς» και ότι «Στρατηγικός σκοπός μας είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός».

Με απλά λόγια τα έχει χαμένα ο άνθρωπος και αντί να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας λέγει ακαταλαβίστικα πράγματα, σαν την Πυθία των Δελφών, δηλ «πιάσε το αυγό και κούρευτο».

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» δηλ. η πολύ θλίψη σε φτάσει στα όρια της τρέλας, όπως έλεγε ο Καισάριος Δαπόντες (1713-1784).

Ο Πρωθυπουργός, ανεπαρκής και ανίκανος, να φέρει την κοινωνία σε μια ισορροπία, κάνει ανέντιμους τακτικισμούς με εσωτερική «ανατουβλιση» στα Υπουργεία κι έτσι νομίζει ότι αλλάζει την πολιτική ατζέντα και φυσικά προσπαθεί να κοροϊρέψει τους πολίτες.

Πλανάται, όμως «πλάνη μεγάλη» γιατί ο λαός πέρασε στην απαξίωση και στην δυστυχία και είναι βαθειά οργισμένος και απογοητευμένος.

Η κακή καθημερινότητα, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και η φτώχεια μαστίζουν τους πολίτες, που δεν μπορούν να ζήσουν σαν άνθρωποι με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας.

Κανένας από την κυβέρνηση και από τα πληρωμένα Μ.Μ.Ε. δεν αναφέρουν ότι το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα πουλιέται κατά 213% ακριβότερα από όλη την Ευρώπη, ότι το λάδι αυξήθηκε κατά 250% και από 4-5 ευρώ πήγε στις 14-15 και ότι το τυρί φέτα πωλείται σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή απ’ότι στο εξωτερικό.

Κανένας «ψευτοανασχηματισμός» δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματα που έγιναν με τις πυρκαγιές, με τον κατακλυσμό στην Θεσσαλία, με την δολοφονία των Τεμπών και με την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας.

Η αλλαγή Υπουργών μέσα σε έξι μήνες δείχνει αποτυχία και η πολιτική φθορά και η έλλειψη ικανών στελεχών σηματοδοτεί το τέλος του αυταρχισμού και της αλαζονείας.

Απέτυχε η πολυάριθμή, η δυσκίνητη και η ανεπαρκής κυβέρνηση του Μητσοτάκη, στην οποία βρήκαν καταφύγειο όλοι οι ψευτοαριστεροί και όλα τα πολιτικά «κουφάρια» του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και η οποία κυνήγησε όλα τα ικανά και αξιοπρεπή στοιχεία της Δεξιάς και γι’ αυτό τελειώνει «όσον ούπω».

Πόσο δίκαιο είχε ο Αριστοτέλης (384-322π.Χ.) που έλεγε «ού το απλώς αγαθόν αιρείται ουδείς, αλλά τω αυτώ» δηλ. δεν προτιμά κανένας το αγαθό, που είναι απλώς αγαθό, αλλά αυτό που είναι αγαθό για τον εαυτό του.

Ο Μητσοτάκης, περιφρονεί την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και στηρίζει τα συμφέροντα των Ολιγαρχών.

Όμως, «πίσω την έχει η αχλάδα την ουρά».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή