Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Διχασμένος” ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα- Που θα βρέχει την Κυριακή του Πάσχα

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ σε μερικές περιοχές το σούβλισμα του οβελία αναμένεται να γίνει υπό βροχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έρχεται από την Ιταλία αναμένεται να φέρει βροχές ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Ειδικά για την Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με τονμετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, προβλέπεται ότι θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στους 24 και 26 βαθμούς.

Την Μ. Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μουντός, στο κλίμα της ημέρας, με βροχοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια χωρίς αυτή όμως η εξέλιξη να επηρεάσει την περιφορά των επιτάφιων. Από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα ανοίξει.

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το Μ. Σάββατο και θα είναι πάλι αίθριος.

Αλλά όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια προς το απόγευμα. Για την Αττική η μετεωρολογική πρόβλεψη αναφέρει πως θα ψήσουμε τον αρνί με ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «η αστάθεια του καιρού επηρεάζεται από το χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας που θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά και θα δώσει άστατο καιρό από το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αυτό το λαμβάνουμε υπ΄όψιν μας γιατί ίσως επηρεαστεί και το ψήσιμο του οβελία και γενικότερα το πασχαλινό γλέντι για τα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη με κάποιες συννεφιές και τον υδράργυρο κοντά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου».

Πιο βαρύς θα είναι ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα με αρκετές βροχές, και στην Αττική, ωστόσο δεν φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν προβλήματα οι εκδρομείς.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Μεγάλη Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, στα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση του καιρού μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και σταδιακά αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από αραιές ομίχλες ή ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Μεγάλη Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Μεγάλο Σάββατο

Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Κυριακή του Πάσχα

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στα κεντρικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές. Διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχοπτώσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα – Οι χάρτες του Μeteo
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του το Meteo.gr.

Οι βροχές και οι καταιγίδες, αναμένονται κυρίως την Μ. Τρίτη 11/04, την Μ. Παρασκευή 14/04 καθώς και την Κυριακή του Πάσχα 16/04.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο έως και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, 16/04.

Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται σταδιακή άνοδος έως και την Μ. Παρασκευή 14/04 ενώ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση.

Τέλος, δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη έως την Μ. Τετάρτη 12/04 ενώ από την Πέμπτη 13/04 θα στραφούν σε νότιους έως δυτικούς ίδιας έντασης.

Νωρίτερα, το Meteo είχε αναφέρει πως με άστατο καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και η Κυριακή του Πάσχα (16/04) του 2023. Έτσι, βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους έως και την Μ. Τετάρτη, 12/04 ενώ ένα νέο κύμα φαινομένων αναμένεται από την Μεγάλη Παρασκευή, 14/04. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και τη Μ. Τρίτη 11/04 στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, μετά τη μικρή πτώση της Μ. Δευτέρας (10/04), θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως και τη Μ. Πέμπτη, 13/04 ενώ στη συνέχεια δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Τέλος μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι αναμένονται στα πελάγη, με εξαίρεση τη Μ. Παρασκευή, 14/04 οπότε στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται συνοπτικά ο καιρός που αναμένεται έως την Κυριακή του Πάσχα, 16/04.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή