Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Γαλάζια κοράκια με νύχια γαμψά”

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Mε μεγάλο σεβασμό και με μεγάλη υπερηφάνεια τίμησε και φέτος ο Λαός μας τους Ήρωες του Έπους του 1940-41.
Το ΟΧΙ του Μεταξά και ο Στρατός με τον Λαό απέδειξαν για μία ακόμη φορά «πως η Μεγαλοσύνη των Λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα» όπως έλεγε ο Κωστής Παλαμάς.
Έτσι αναγνώρισαν και οι Ξένοι, της εποχής εκείνης, πως «οι ‘Ηρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Την Εθνική Εορτή φέτος, όμως την σκέπασαν μαύρα σύννεφα της πολιτικής και της οικονομίας.
Είναι μεγάλα σκάνδαλα, που θυμίζουν, τα «Γαλάζια κοράκια με νύχια γαμψά», και που καταστρέφουν την χώρα και την δυσφημούν.
Ο Ασκός του Αιόλου επιτέλους άνοιξε και τα όσα αναφέρονται, στα θέματα αυτά, αναδύουν δυσοσμία δηλ. μπόχα.
Το απόστημα έσπασε και τα στόματα άνοιξαν, για να μάθει ο κόσμος, ποιούς, ψήφισε και πως τον κυβερνούν.
Οι μπίζνες, του Ανδρέα Πάτση, Βουλευτή της μονοεδρικής περιφέρειας Γρεβενών και Εκλεκτού του Πρωθυπουργού, είναι το νέο «Γαλάζιο» σκάνδαλο.
Η κυβέρνηση πανικόβλητη ρίχνει όλες τις ευθύνες στον διαγραφέντα Βουλευτή, και οι δύο πλευρές αλληλοκαρφώνονται.
Η ευθύνη πάντως για την «Λεηλασία» του Δημοσίου Χρήματος τους βαρύνει όλους και προ πάντων η ευθύνη βαρύνει τον Πρωθυπουργό.
Αφού, λέγεται, πως ο Μητσοτάκης δεν ήξερε, γιατί δεν ρώταγε;
Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα ρυθμίζει όλα και ταυτόχρονα να ‘ναι και άμοιρος ευθυνών.
Δεν είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης, που ασχολείται με τα πάντα, να μην φταίει ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για το Πάτσης Gate, ούτε για τους θανάτους στις Μ.Ε.Θ., ούτε για τις δραστηριότητες της γυναίκας του Κώστα Τσιάρα, Υπουργού Δικαιοσύνης, που έφτιαξε με τον Πάτση εταιρεία μεταφοράς φυσικών προσώπων, με αυτοκίνητα, πολυτελή σκάφη, θαλαμηγούς, ελικόπτερα και αεροπλάνα.
Σημειωτέον ότι η Αγγελική Στεργιούλη, σύζυγος του Κώστα Τσιάρα, είναι Μοριακή Βιολόγος, και για το ποια σχέση έχει αυτή με την μεταφορά πολιτών, μπορούν να το εξηγήσουν τόσο ο Κώστας Τσιάρας όσο και ο Ανδρέας Πάτσης.
Επίσης δεν φταίει ούτε για το σκάνδαλο της «Γαλάζιας» Ρεβέκας Πίτσικα, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, που έφτιαξε εκείνο το … περίφημο Μητρώο στελεχών και ούτε για τον ρόλο του ανηψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, στην ΕΥΠ.
Όλα τα ήξερε και είναι προσωπικά υπέυθυνος, και εάν ήταν σ’ άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και όχι στο Ελλαδιστάν, θα χε φύγει από την Εξουσία και φυσικά θα τον είχαν αποδοθεί και ποινικές ευθύνες. Στην Γαλλία τους βάζουν φυλακή και τους περνούν και … βραχιολάκια.
Πάντως για το σκάνδαλο των «Γαλάζιων τρωκτικών» μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών και ο σκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Οικονόμου και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός και ο Αθανάσιος Μπούρας, Πρόεδρος Επιτροπών Διαφάνειας και Πόθεν Έσχες.
Τέλος άλλος βουλευτής της Ν.Δ. έστησε οικογενειακή επιχείρηση με 5.000 ευρώ και ζήτησε να χρηματοδοτηθεί, από τον αναπτυξιακό νόμο, με 4 εκατομμύρια ευρώ.
Δυστυχώς, απατεώνες ολκής, βρήκαν την ευκαιρία να ληστέψουν τον Λαό, καταπατώντας κάθε έννοια Ηθικής και Δικαίου.
Τέτοιο…πλιάτσικο δεν ξανάγινε στην χώρα, την στιγμή που οι πολίτες λένε το ψωμί, ψωμάκι και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, πλην των Ολιγαρχών.
Η Διπλοκή και η Διαφθορά, σ’ όλο της το μεγαλείο φάνηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Βουλευτές, Υπουργοί Σύζυγοι, κουμπάροι και κουμπαρόπουλα ξεφύτρωσαν σαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια και εκμπέμπουν τοξικότητα σ’ όλη την κοινωνία.
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ο Στέλιος Πέτσας αυτός που είπε το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», φρόντισε και μπήκε ο γιός του Πάτση, κουμπάροι… γαρ, στο Μαξίμου για να διαχειρισθεί το θέμα των κόκκινων δανείων…!
Δεν ειπώθηκε, όμως, εάν σ’ αυτή την κατηγορία ήταν και τα 61 εκατομμύρια, «κόκκιμα δάνεια» που αγόρασε ο πατέρας του, με δάνειο 4 εκατομ.ευρώ, που πήρε από Ελληνική Τράπεζα.
Τύφλα να έχει ο Αλή Μπαμπάς και οι … σαράντα κλέφτες..!
Όλα δείχνουν πως η υπόθεση Πάτση είναι η κορυφή του παγόβουνου, που θα έχει πολύ … βάθος.
Ο Πασοκικός εμβολισμός της Ν.Δ., με ευθύνη Μητσοτάκη, έφερε στην κυβέρνηση τυχάρπαστους και αριβίστες, που ήρθαν για να ροκανίσουν το Δημόσιο Χρήμα. Ο Ανδρέας Πάτσης ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Να γιατί ο Πρωθυπουργός και η παρέα του βουλιάζουν καθημερινά πιο βαθειά στο βούρκο της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.
Λεφτά δεν υπάρχουν για τους Γιατρούς, για όσους βρίσκονται σε άδικη και όχι ηθική αναστολή, και γενικά για συνταξιούχους και εργαζομένους.
Υπάρχουν, όμως, λεφτά για τα «Λαμόγια» τα «κοράκια» και τις ΜΠΛΕ ακρίδες της οικογενειοκρατίας Μητσοτάκη.
Οι πολίτες που αγαπούν την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογενεια και αγωνίστηκαν για την Ν.Δ., με τις αρχές του Κων/νου Καραμανλή, μπήκαν στο «πυρ το εξώτερον».
«’Εστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά» έλεγε ο ποιητής Μέναδρος (342-390 π.Χ)
Στις ερχόμενες εκλογές για Τοπική Αυτοδιοίκηση, και για την Βουλή οι πολίτες πρέπει να ξεκαθαρίσουν την «Ήρα από το Σιτάρι», όπως αναφέρει και η ευαγγελική παραβολή των Ζιζανίων (Ματθαίος 13-24).
Ευθύνες ποινικές, εάν υπάρχουν, πρέπει να αποδοθούν σ’ όσους είναι υπεύθυνοι, ανεξάρτητα για το ποιοι είναι και πόσο ψηλά είναι.
Άγνοια νόμου δεν υπάρχει για κανέναν.
Πάντως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο … Μαξίμου και το πλυντήριο των εισπρακτικών εταιρειών, για τα κόκκινα δάνεια, πρέπει να σταματήσει.
Ας μην ξεχνούν πως ο Λαός αρχίζει να ψιθυρίζει πως η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη σημαίνει μεγάλο φαγοπότι…!

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή