“Ματώνουν” οι επιχειρήσεις της Διάβας λόγω της κατεστραμμένης γέφυρας

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την ενίσχυσή τους – Το θέμα είχε αναδείξει το Trikalanews.gr

Σε αδιέξοδο οικονομικό και αναπτυξιακό έχουν βρεθεί επιχειρήσεις στην περιοχή της Διάβας Καλαμπάκας που παραμένουν αποκλεισμένες στην ουσία, όσο δεν επιλύεται το πρόβλημα της καθίζησης στην ομώνυμη γέφυρα της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό το Επιμελητήριο Τρικάλων παρεμβαίνει με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζητώντας άμεσα να στηριχτούν οι επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεών τους έχει μειωθεί πάνω από 80%!

Η παρέμβαση ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ του Trikalanews.gr στο οποίο αναδείχθηκε το πρόβλημα επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν “λουκέτα” σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Το κείμενο της επιστολής:

“Με την παρούσα επιστολή εστιάζουμε στο υπαρκτό και μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Διάβας, μετά την καθίζηση που υπέστη η μοναδική γέφυρα που συνδέει τη Διάβα με την Καλαμπάκα, από την κακοκαιρία Daniel. Ο αποκλεισμός της Διάβας μετά την απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων και πεζών έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των επιχειρήσεων και των κατοίκων.

Η Διάβα, χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Μετέωρα εξαρτάται οικονομικά και σε μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό. Μετά το γεγονός λοιπόν, σημειώνουμε ότι παρατηρείται μείωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και κατά συνέπεια στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων, τουλάχιστον κατά 80%.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι στη Διάβα δραστηριοποιούνται παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες όπως κυλινδρόμυλοι, αρτοποιεία, οινοποιεία, βιοτεχνίες επίπλων, αλουμινοκατασκευών κλπ. που η διακοπή της οδικής σύνδεσης μέσω της γέφυρας, έχει δυσκολέψει σε τεράστιο βαθμό την μεταφορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων, εκτοξεύοντας παράλληλα και τα κόστη.

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Επιβάλλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις της Διάβας και παρακαλούμε θερμά όπως σκύψετε στο πρόβλημα αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για:   

  1. Αναστολή όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων τους, μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας.   
  2. Οικονομική Στήριξη των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης, ικανής για την αποζημίωση των διαφυγόντων κερδών τους.”
TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, συμμετέχει στον νέο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας …
Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων για προστασία ζώων και πολιτών ενόψει καταιγίδων …