Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στη θλιβερή πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου”

Από την στιγμή που το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Τρικάλων έχει μπει εδώ και χρόνια στην διαδικασία προσωρινών διοικήσεων, αυτό υπολειτουργεί.

Οι εικόνες εξάλλου του trikalanews.gr από την υπό κατάρρευση οροφή της αίθουσας συνεδριάσεων… μιλούν από μόνες τους για το γεγονός πως ο φορέας βαδίζει απλά στον αυτόματο πιλότο.

Σήμερα λοιπόν, στο Εργατικό Κέντρο, μέλη της ΔΑΣ Γιώργος Λιατίφης και Πέτρος Τσίγκας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου κάνοντας σειρά καταγγελιών για παρατυπίες στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών σε ορισμένα σωματεία του φορέα.

Πιο συγκεκριμένα το μέλος του Δ.Σ. της προσωρινής Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Γιώργος Λατίφης στάθηκε στην απουσία του Εργατικού Κέντρου από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. «Οι γνωστοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων (ΕΚΤ) «δεν έχουν πλέον το θεό τους», τους έχουν γίνει πλέον «χούι» τα πλαστά εκλογομαγειρέματα και η μετατροπή των σωματείων σε μηχανισμούς διαμόρφωσης βολικών συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε μηχανισμούς εξυπηρέτησης ιδίων συμφερόντων , σε κολαούζους της εργοδοσίας».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε την ακύρωση των εκλογών του σωματείου με την επωνυμία « Οικοδομών – Ξύλου και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων», του οποίου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Κόσυβας , πρόεδρος για αρκετά χρόνια του ΕΚΤ & τώρα πρόεδρος της προσωρινής διοίκησής του, επικεφαλής της ΔΑΚΕ, μια ακύρση που προέκυψε με την έγκαιρη παρέμβαση των εκλεγμένων της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΕΚΤ , καθώς και του Συνδικάτου Οικοδόμων Τρικάλων. Εκεί αναδείχτηκαν μια σειρά από παρατυπίες , που θα οδηγούσαν στη νόθευση του αποτελέσματος και ως εκ τούτου ο δικαστικός αντιπρόσωπος ακύρωσε τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Λιατίφη, δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο βδομάδες , λοιπόν, και η εκ νέου προγραμματισμένη διενέργεια αρχαιρεσιών του εν λόγω σωματείου ακυρώθηκε κι αυτή , αφού και πάλι αναδείχτηκαν μια σειρά από παρατυπίες . Κι’ αυτή τη φορά η έγκαιρη – πριν την έναρξη της διαδικασίας -παρέμβαση των εκλεγμένων της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΕΚΤ , καθώς και του Συνδικάτου Οικοδόμων Τρικάλων , ανέδειξε τις παρατυπίες , που πάρθηκαν υπόψη και εξετάστηκαν από το δικαστικό αντιπρόσωπο , ο οποίος ακύρωσε τη διαδικασία.

«Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν μια και καλή την πλάτη στη θλιβερή πλειοψηφία του ΕΚΤ. Δείχνουν την ανάγκη συμπόρευσης με τις ταξικές δυνάμεις , που απαιτείται για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινηματος» κατέληξε.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή