Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Βροχή” αιτήσεων στα Τρίκαλα για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα και την αποδοχή των προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του Κώστα Σκρέκα και τα οποία στοχεύουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ήδη τις πρώτες οκτώ ημέρες λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας (https://allazothermosifona.gov.gr/) του προγράμματος, ο αριθμός των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους άγγιξε τις 190.000. Ανάμεσα σε αυτούς και 2.700 Τρικαλινοί που έχουν κάνει ήδη αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα με την ημερομηνία να είναι ανοιχτή για τη συμμετοχή και άλλων ενδιαφερομένων.

Μέσω του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», τα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους ηλιακούς θερμοσίφωνες, σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Οι πολίτες αγκαλιάζουν έμπρακτα τα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», ακόμα ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια, πετυχαίνουμε μείωση του ενεργειακού κόστους και προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο την ελληνική κοινωνία».

Υπενθυμίζεται, ότι η ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων είναι ανοιχτή από τις 11 Μαΐου 2023 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή