Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΡΑΜΟΝ: Ο Τρικαλινός σκύλος που εντόπισε την αγνοούμενη Αναστάζια στην Κω

Με τη βοήθεια του Ραμόν, του ειδικού σκύλου έρευνας και διάσωσης της ΕΟΔ Τρικάλων, έγινε ο εντοπισμός της 27χρονης αγνοούμενης Αναστάζια στην Κω.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο Ραμόν υπέδειξε τρία σημεία αυξημένου ενδιαφέροντος στα οποία και στράφηκε περισσότερο το ενδιαφέρον των αρχών. Τελικά, μετά από διεξοδικές έρευνες στο τελευταίο και δυσκολότερο σημείο, εντοπίστηκε η σωρός της αγνοούμενης κρυμμένη μέσα σε πυκνές καλαμιές.

Ο Ραμόν μεταφέρθηκε στην στην Κω με τον συνοδό του, μέλος της ΕΟΔ Τρικάλων, μετά από αίτημα της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου η οποία γνώριζε για τις ικανότητες του συγκεκριμένου σκύλου και εκ του αποτελέσματος, η συμβολή του αποδείχτηκε καθοριστική. Στις έρευνες συμμετείχε επίσης η Speedy, ο σκύλος έρευνας και διάσωσης από το παράρτημα της ΕΟΔ Σάμου, με τον χειριστή της. Αργά σήμερα το απόγευμα αναμένεται η αναχώρησή τους από την Κω και η επιστροφή τους στα Τρίκαλα.

Ποιός είναι ο Ραμόν

Ο Ραμόν είναι ένας γερμανικός ποιμενικός, ηλικίας 8 ετών, με εκπαίδευση στην έρευνα και διάσωση, με τη μέθοδο του air searching (έρευνα με τον αέρα). Αποτελεί βασικό μέλος τους τμήματος σκύλων έρευνας και διάσωσης στης Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Από το 2014 συμμετείχε σε πολλές ασκήσεις και επιχειρήσεις με τα μέλη της ΕΟΔ Τρικάλων ενώ από τον Μάρτιο του 2023 είναι πιστοποιημένος σκύλος διάσωσης από τον Διεθνή Οργανισμό Σκύλων Έρευνας και Διάσωσης (IRO).

Η ΕΟΔ Τρικάλων ευχαριστεί τα μέλη και τον πρόεδρο του παραρτήματος της Κω για τη φιλοξενία, τις τοπικές αρχές για την εμπιστοσύνη τους, τους κατοίκους της Κω για την προσφορά και την υποστήριξη, την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ για την κάλυψη μέρους των εξόδων μετακίνησης του Ραμόν και του χειριστή του καθώς και την Aegean για τη δωρεάν διάθεση των αεροπορικών εισιτηρίων και τη συνεχή υποστήριξη.

ΔΣ ΕΟΔ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή