Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ράμπες σαν πίστα υψηλής δυσκολίας στο κέντρο των Τρικάλων

Ζητούμενο η προσβασιμότητα στην πόλη – Οι παραβλέψεις, οι κακοτεχνίες και τα παράπονα των πολιτών…

Μόλις πριν λίγες ημέρες το Trikalanews.gr ανέδειξε ένα παράδοξο ζήτημα που έχει προκύψει με τις διαβάσεις τυφλών στα πεζοδρόμια της πόλης που διατρέχουν τα πεζοδρόμια και διακόπτονται από καπάκια φρεατίων.

Παράδοξο, αλλά όχι παράνομο, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Καταβούτα, που επικαλείται διάταξη κατά την οποία σε περίπτωση αδυναμίας να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο στο πεζοδρόμιο η κίτρινη «γραμμή» των τυφλών και σε περίπτωση επίσης αδυναμίας κάλυψης των φρεατίων που βρίσκονται στη μέση της διαδρομής με αντίστοιχο υλικό, τότε η διαδρομή με την χαρακτηριστική υφή συνεχίζει σαν να μη συναντά τίποτα.

Ό,τι κι αν προβλέπει η διάταξη βέβαια, για εμάς τους πεζούς, παραμένει μια παράδοξη ελληνική πραγματικότητα μιας και θεωρούμε αδύνατον στην εποχή μας να μη μπορούν να βρεθούν λύσεις κάλυψης και μέριμνας μακριά από τη λογική του λιγότερου κακού. Εξάλλου η προσβασιμότητα φαίνεται ότι δεν διασφαλίζεται στην ουσία από καμία διάταξη σε ισχύ…

Όπως στην περίπτωση της Ελ. Βενιζέλου και των ραμπών από όπου διέρχονται αναγκαστικά άτομα που κινούνται με αμαξίδια και γονείς με καρότσια μωρών. Όπως αναδεικνύει το trikalanews.gr μετά από αντίστοιχα παράπονα που εξέφρασαν πολίτες των Τρικάλων, οι ράμπες στον εν λόγω δρόμων παραμένουν σε κακό χάλι. Με λίγες σταγόνες βροχής στο σημείο συγκεντρώνονται νερά ενώ το ότι καταλήγουν σε κράσπεδο πριν οδηγήσουν στο δρόμο τις κάνει εξόχως δύσκολες και επικίνδυνες σε κάποιες περιπτώσεις.

Άρα, πέρα από τις διατάξεις, υπάρχει μια ατελείωτη λίστα προβλημάτων που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο μιας και δεν αντιμετωπίζονται εξ αρχής όπως πρέπει…

Δείτε επίσης:

Ακόμη ένα έργο για …γέλια και για κλάματα στα Τρίκαλα!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή