Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ρεκόρ φέτος κλήσεων για φίδια στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του ν. Τρικάλων

Κλήθηκαν να επέμβουν ακόμη και σε διαμερίσματα

Μόλις λίγες ημέρες πριν η τοπική κοινωνία είχε αναστατωθεί μετά από το δάγκωμα φιδιού που δέχθηκε ένα σχεδόν τεσσάρων ετών παιδάκι σε ταβέρνα των Τρικάλων. Το πρόβλημα βέβαια είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, μιας και το περιστατικό μόνο τυχαίο και μεμονωμένο δεν ήταν με βάση τα όσα αναφέρουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στο trikalanews.gr.

Όπως δήλωσε στο trikalanews.gr o διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Τρικάλων κ. Ευάγγελος Τσιορλίδας από τις πρώτες ζεστές ημέρες, οι κλήσεις στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού Τρικάλων ζητώντας να επέμβουν για να απομακρύνουν κάποιο φίδι, είναι σημαντικά περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Από μονοκατοικίες, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα ακόμη και από διαμερίσματα, κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν την παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ώστε να γλυτώσουν τα χειρότερα. Και από ο,τι φαίνεται αυτή είναι και η πιο ενδεδειγμένη λύση, δεδομένου ότι η πυροσβεστική έχει και την αντίστοιχη εκπαίδευση στον τομέα αυτό.

Οι λόγοι για την αύξηση των αναφορών για την παρουσία κάποιου φιδιού ή ακόμη και για το δάγκωμα που μπορεί να προκάλεσε, συνδέεται άμεσα με τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν και που ευνόησαν την κατάσταση αυτή. Οι πολίτες από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις υπαίθριες δραστηριότητες αλλά και μέσα στις πόλεις, έχοντας στο νου μας πάντα ότι σε περίπτωση δαγκώματος, η άμεση ιατρική παρακολούθηση είναι αυτή που θα διασφαλίσει και την υγεία μας.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή