Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ρεκόρ συμμετοχών στο διήμερο SUPER CUP ΜΤΒ των Τρικάλων

Συμμετείχε η αφρόκρεμα της ορεινής ποδηλασίας στις μικρές κατηγορίες, σε ένα διήμερο που θύμιζε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 1 & 2 Απριλίου, ο Π.Σ. Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων διοργάνωσαν τον διήμερο αγώνα “SUPER CUP”. Ένα κύπελλο ορεινής ποδηλασίας που περιλαμβάνει δέκα αγώνες στα αγωνίσματα του Eliminator (XCE), του Short Track (XCC) και του Cross Country (XCO) και διοργανώνεται σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, τέσσερις διαφορετικές τοπικές επιτροπές και ενώσεις.

Τα μέλη του Π.Σ. Τρικάλων δούλεψαν επάνω σε μία πανέμορφη διαδρομή «έβαλαν πλάτη» και οργάνωσαν έναν αγώνα ΜΤΒ που δεν έχουν ξαναδεί τα Τρίκαλα. Η επιλογή της διαδρομής έγινε από τον πολύ έμπειρο και ειδικό στα αγωνίσματα ΜΤΒ  κ. Θωμά Μήττα.  Οι κυρίες τις γραμματείας δούλεψαν μεθοδικά από τις προηγούμενες ημέρες για να μπορέσουν να διαχειριστούν τις συμμετοχές ρεκόρ που είχαμε στο SUPER CUP. Οι δύο DJs “έδωσαν πόνο” και  μετέτρεψαν τον αγώνα σε πάρτι, με Hard Rock υπέροχα και διαχρονικά κομμάτια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι τους, καθώς επί δυο εβδομάδες εργάστηκαν  εντατικά προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην διοργάνωση. Ευχαριστούμε τον γιατρό του αγώνα κ. Βαρσάνη Γιώργο και το έφορο αφίξεων κ. Πέτρο Ντίνα για τις  υπηρεσίες που προσέφεραν στην διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό  κομμάτι η αδρεναλίνη έφτασε στα ύψη. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος σε όλες τις κατηγορίες που μόνο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα συναντάς κάτι παρόμοιο. Με συμμετοχή  23 ομάδων  και περισσότερους από 160 ποδηλάτες για την κάθε μέρα, οι θεατές απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα σε ένα πανέμορφο μέρος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού συμμετείχαν ομάδες από Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Φλώρινα, Έδεσσα, Ιωάννινα, Κως, Ηγουμενίτσα και Βόρεια Μακεδονία. Πολυπληθέστερη ομάδα με 25 ποδηλάτες ήταν η ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ από τον Γέρακα Αττικής. Τους ευχαριστούμε όλους που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους.

Η πρώτη μέρα του αγώνα το Σάββατο ξεκίνησε εκρηκτικά , με πλήθος θεατών να παρακολουθούν το αγώνισμα XC ELIMINATOR, περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του αγώνα, για να δουν τις μεγάλες κόντρες των αθλητών στους τελικούς του αγωνίσματος. Δυστυχώς ένα παιδαριώδες λάθος από την Αλυτάρχη του αγώνα, στις εκκινήσεις του χρονομέτρου κατέστρεψε την ατομική χρονομέτρηση. Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να μπορέσει ο Β’ Αλυτάρχης κ. Πέτρος Ντίνας να βγάλει άκρη με τους χρόνους των αθλητών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον χρόνος για την δεύτερη φάση του αγωνίσματος, καθώς άρχισε να σουρουπώνει. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον αγώνα.

Την δεύτερη μέρα Κυριακή οι αγώνες Short Track (XCC) ξεκίνησαν στις 10πμ. Η διαδρομή προσαρμόστηκε στις ανάγκες κάθε κατηγορίας και άρχισαν από τις μικρότερες κατηγορίες μίνι που μας εξέπληξαν με τις δεξιότητες και την αγωνιστικότητα τους . Στην συνέχεια οι μεγαλύτερες κατηγορίες προσέφεραν  υπέροχο θέαμα στους θεατές. Έδειξαν ότι η Ελληνική ορεινή ποδηλασία στις μικρές κατηγορίες έχει πολλά ταλέντα και στο μέλλον θα δούμε πολλά από αυτά τα παιδιά να διαπρέπουν  με τις εθνικές ομάδες.

Στους αγώνες ο Π.Σ.Τρικάλων συμμετείχε με 12 ποδηλάτες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στους αγώνες. Παρά τις όποιες ατυχίες για κάποιους, δεν πτοήθηκαν και σταθήκαν στο ύψος των περιστάσεων.

 Στην κατηγορία σούπερ μίνι: ο Έκτορας Τσέτης έλαβε το “βάπτισμα του πυρός” και στον πρώτο του αγώνα τερμάτισε πρώτος κερδίζοντας κύπελλο και χρυσό μετάλλιο. Του ευχόμαστε τα κύπελλα να τα εκατοστίσει.

 Στην κατηγορία Μίνι μεγάλα αγόρια: έγινε μεγάλη μάχη λόγο της μεγάλης συμμετοχής και ο Ρωμανός Καλατζής τερμάτισε 8ος ενώ ο Αλέξανδρος Πλόκας έλαβε και αυτός  το “βάπτισμα του πυρός” αλλά στον πρώτο του αγώνα μετά από μηχανική βλάβη αναγκάστηκε  να εγκαταλείψει.

Στην κατηγορία Παμπαίδων: η πολυπληθέστερη κατηγορία και με πολύ δυνατούς αντιπάλους ο Αλέξανδρος Σιδέρης έκανε εξαιρετική εκκίνηση και από την αρχή βρέθηκε με τους πρώτους 6, τελικά έκλεισε τον αγώνα στην 8η θέση. Ο Παναγιώτης Σιδέρης παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά, κατά την διάρκεια της κούρσας  κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος τερματίζοντας 11ος. Ο Χρήστος Ντίνας πάντα σταθερός στις επιδώσεις του τερμάτισε 16ος. Ο   Γιάννης Λούγγος παρά τα μηχανικά προβλήματα στο ποδήλατο κατάφερε να τερματίσει  εντός χρονικού ορίου στην 23η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης ήταν  ο νικητής στα προκριματικά της προηγούμενης ημέρα και αν ο χθεσινός αγώνας συνεχιζόταν με τις κόντρες πολύ πιθανόν να έκανε και την έκπληξη κερδίζοντας θέση στο βάθρο.

 Στην κατηγορία Παίδων: συμμετείχαν οι καλύτεροι της Ελλάδας στο ΜΤΒ. Ο αγώνας είχε τρομερό ανταγωνισμό σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Αλέξανδρος Νικολός  έδειξε ότι βρίσκει την φόρμα του καταλαμβάνοντας την 14η θέση. Ο Μαγαλιός Ορέστης αρκετά βελτιωμένος τερμάτισε στην 18η θέση ενώ ο Άρης  Κουτσιβέτας τερμάτισε στην 23η θέση.

 Στην Κατηγορία κορασίδων: Η Εύα Ντάκου ξεκίνησε ως φαβορί, έκανε φοβερό αγώνα και κέρδισε δείχνοντας ότι δίκαια διεκδικεί μια θέση στην εθνική ομάδα ΜΤΒ. Η Κέλλυ Σούλιου τερμάτισε στην 5η θέση. Αξίζει κι εδώ να σημειωθεί ότι η Κέλλυ  στα προκριματικά της προηγούμενης ημέρας βρέθηκε στην 3η θέση και  αν συνεχιζόταν ο αγώνας θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο.

Στο τέλος των αγώνων έγιναν οι απονομές στους νικητές αλλά και οι απονομές (φανέλα πρωτοπόρου) για όσους προηγούνται στην βαθμολογία του κυπέλλου. Η Εύα Ντάκου διαφημίζοντας την Τρικαλινή ποδηλασία, όχι μόνο κράτησε την φανέλα της πρωτοπόρου αλλά πήρε και διαφορά από τις αντιπάλους της. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να βραβεύσουν και τους νικητές της πρώτης ημέρας σύμφωνα με την ατομική χρονομέτρηση. Μπορεί ο πρώτος αγώνας να διακόπηκε αλλά η διοργάνωση έδωσε και τα έπαθλα του πρώτου αγώνα, τιμής ένεκεν στα παιδιά μόνο και μόνο για να τιμήσει τους κόπους και την προσπάθειά τους. Στις απονομές μας τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι:  κα. Έφη Λεβέντη, κα. Σοφία Αλεστά, κ. Δημήτρης Παζαΐτης, κ. Μιχάλης Λάππας. Επίσης ο κ. Φουντούνας Παρασκευάς πρόεδρος Κηπακίου και η εκπρόσωπος  των χορηγών της ομάδας κ. Ευαγγελία Σουφλιά 3G που είναι και ο μακροβιότερος χορηγός της ομάδας μας.

Αθλοθέτης και συνδιοργανωτής των αγώνων ήταν ο Δήμος Τρικκαίων.

Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα διατεθεί για την raceforautism.gr. Η RaceforAutism.gr είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς και τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους.

Επόμενος αγώνας είναι το Τοπικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ που θα διεξαχθεί ξανά στην πόλη μας. Την ερχόμενη Κυριακή 9 Απριλίου ο Π.Σ.Τρικάλων διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά το Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας Ορεινής Ποδηλασίας, για όλες τις κατηγορίες στον λόφο προφήτη Ηλία. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 πμ.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή