Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ρεμπέτικα και εικαστικά σε μοναδική συνύπαρξη στο Μουσείο Τσιτσάνη

Τα ρεμπέτικα, ο Τσιτσάνης, η Νίνου, ο Βαμβακάρης, η Μαριώ, ο Γενίτσαρης… η αίσθηση του τραγουδιού και η τέχνη… Αυτά όλα συγκλίνουν και παρουσιάζονται σε μια εξαιρετική έκθεση στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Με τίτλο rebetika, εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, δίνοντας την ευκαιρία να διαφανεί η σχέση της Τέχνης σε όλες της τις μορφές, συνενώνοντας, για παράδειγμα, την pop art ή τη μοντέρνα έκφραση με το αστικό λαϊκό τραγούδι. Η ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Νικολένα Καλαϊτζάκη επεσήμανε ότι η έκθεση είναι «το πολύτιμο απόσταγμα μιας συλλογικής προσπάθειας μηνών που ξεκίνησε με κοινή μας πυξίδα, την αγάπη για το ρεμπέτικο τραγούδι και την απόδοση τιμής στους ρεμπέτες της καρδιάς μας».

Μάλιστα στα εγκαίνια, το κλίμα των ρεμπέτικων είχε και απτή αναφορά: τραγούδια από την ορχήστρα του καταστήματος «Κληματαριά», με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να τονίζει αυτή τη μοναδική συνύπαρξη και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Εφη Λεβέντη να επισημαίνει τη σημασία παρόμοιων εκδηλώσεων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Δεκεμβρίου, με ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 18.30 – 21:30.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή