«Ρεύμα» δια χειρός Κώστα Σκρέκα στις σεισμόπληκτες περιοχές

Συνεχίζονται οι επισκέψεις στις σεισμόπληκτες περιοχές από υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές, βοηθούν τους άμοιρους σεισμόπληκτους, βγάζοντας φωτογραφίες και στέλνοντας Δελτία Τύπου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις. Ο κ. Σκρέκας παρακολούθησε τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών που είναι σε εξέλιξη, επισκέφτηκε τα σπίτια πολλών κατοίκων της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Με πρωτοβουλία του κ. Σκρέκα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να ηλεκτροδοτηθούν οι οικίσκοι που θα διατεθούν για τους σεισμοπαθείς.

Στο Ζάρκο θα τοποθετηθούν οικίσκοι σε έκταση 4 στρεμμάτων στην παιδική χαρά στην οποία ο ΔΕΔΔΗΕ ολοκλήρωσε την απαραίτητη μελέτη για την εγκατάσταση δύο υποσταθμών. Ο πρώτος τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο και ο δεύτερος θα εγκατασταθεί στο σημείο την Κυριακή.

Το βράδυ του Σαββάτου τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ολοκλήρωσαν την κατασκευή υποσταθμού σε ένα σημείο στην Κρήνη στο οποίο θα τοποθετηθούν οικίσκοι, ενώ την Κυριακή θα είναι έτοιμη η υποδομή για την ηλεκτροδότηση των οικίσκων στην Πηνειάδα.

Η εγκατάσταση των οικίσκων για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και την τοπική αυτοδιοίκηση και για την οικονομική στήριξη των πολιτών των Τρικάλων που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς.

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή