Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ρόδος: Απόλυση εργαζομένων εάν δεν εμβολιαστούν

Με την κυβερνητική “ανοχή” και τροφοδοσία προς κάθε κατεύθυνση, μετά τις συνεχείς ανακοινώσεις νέων πρόσθετων μέτρων κατά των ανεμβολίαστων, βρήκε αφορμή διευθυντικό στέλεχος ξενοδοχείου στη Ρόδο, να οδηγήσει τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, προς «αναγκαστικό» εμβολιασμό υπό το κράτος απειλής για απόλυση.

Μια τακτική, που θα μπορούσε να ακολουθηθεί και από άλλους διευθυντές – επιχειρηματίες, οι οποίοι προκειμένου να διαφυλάξουν την επιχείρησή τους, αλλά και να μην υποστούν κυρώσεις από το κράτος ή μείωση της πελατείας τους, προσφεύγουν σε αυτού του είδους συμπεριφορές, που μας γυρίζουν πολύ πίσω, σε άλλες εποχές, σκοταδισμού και ανθρωποφαγίας.

Όμως, ας θυμούνται οι κύριοι αυτοί που απειλούν με απολύσεις, ότι βάσει νόμου, καμία κυβέρνηση, κανένας κυβερνητικός ή πολιτειακός θεσμός δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει τον εμβολιασμό ενός πολίτη που δεν θέλει, και μάλιστα υπό το καθεστώς απειλής. Κανένας νόμος δεν μπορεί να υποχρεώσει τον Έλληνα ή την Ελληνίδα, ανεξαρτήτου ηλικίας, να πάει να εμβολιαστεί, όταν αυτό δεν είναι επιθυμητό. Γιατί πολύ απλά, τέτοιος νόμος δεν υπάρχει.

Συνεπώς, το έγγραφο που μοιράστηκε στους εργαζόμενους, το οποίο υπογράφεται από διευθυντικό στέλεχος του εν λόγω ξενοδοχείου, και απειλεί με απόλυση όσους δεν συμμορφωθούν με τις εντολές για εμβολιασμό, είναι πέρα για πέρα παράνομο, και όποιος θέλει δικαιούται να προσφύγει στην Εισαγγελία ή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Σημειώνεται δε ότι το δικαίωμα προς εργασία και η προστασία των εργαζομένων κατοχυρώνονται απόλυτα από το άρθρο 22 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι η εργασία αποτελεί δικαίωμα που προστατεύεται από το κράτος το οποίο μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών. Επίσης, με το άρθρο 5 του Συντάγματος, ο καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και επίσης προστατεύεται και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, σαν γενική αρχή κάθε ατόμου.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή