Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σ.Π.ΟΡ.Τ – Η κοπή της πίτας στο Κοτρώνι όπου τα μέλη έφτασαν…πεζοπορώντας!

Την ερχόμενη Κυριακή χειμωνιάτικη πεζοπορία στον Κόζιακα 

Μια ακόμη πρωτότυπη κοπή πίτας πραγματοποίησε ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. μιας και έγινε στο χωριό Κοτρώνι όπου τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου έφτασαν…πεζοπορώντας!

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Πιστοί σε μια παράδοση που μας θέλει κάθε χρονιά να κόβουμε την πίτα μας σε διαφορετικό μέρος, επιλέξαμε αυτή τη φορά το Κοτρώνι. Μια άλλη παράδοση θέλει να φτάνουμε στο μέρος της κοπής πεζοπορώντας και όχι με αυτοκίνητο.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής μας βρίσκει στο πετρογέφυρο της Πύλης, κάτω από το ψιλόβροχο να βαδίζουμε στο τμήμα της Βλαχόστρατας που κινείται παράλληλα με τη ροή του Πορταϊκού. Ανηφορίζουμε έχοντας στα αυτιά μας τη ροή του νερού, αφήνοντας χαμηλά τον κάμπο. Απέναντί μας ο Ίταμος, σκοτεινός και ανταριασμένος. Οι χιονισμένες κορυφές του χαμένες στα σύννεφα.

Κάπου το μονοπάτι δίνει τη θέση του σε φαρδύ χωματόδρομο. Από εδώ και πάνω το χιόνι κυριαρχεί. Όχι πολύ, αλλά ικανό να αλλάξει εντελώς την εικόνα του τοπίου. Το λευκό στα κλαδιά των δέντρων σε συνδυασμό με τον γκρίζο μέχρι μαύρο ορίζοντα δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Μετά από μιάμιση περίπου ώρα φτάνουμε στη νότια είσοδο του χωριού και από εκεί στο καφενείο. Στη ζεστασιά του ξεκουραζόμαστε για λίγο, μέχρι να φτάσει η ώρα που ορίσαμε για την εκδήλωση.

Με το ψιλόχιονο να πέφτει έξω και δίπλα στη θαλπωρή από το αναμμένο τζάκι κόψαμε την πίτα και ανταλλάξαμε ευχές.

 

Ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου που συμμετείχαν καθώς και τους χορηγούς μας:

  • Το κατάστημα Woodland του κ. Τζιώρα
  • Το εργοστάσιο ΤΡΙΚΚΗ
  • Το κατάστημα Τουτούκης
  • Το κατάστημα Τριανταφύλλου – πλατεία Ρήγα Φερραίου
  • Το κατάστημα Coffee Way
  • Το φαρμακείο Α. Βλαχοκώστα
  • Το μέλος του συλλόγου Β. Δεσίκο για την προσφορά μελιού.
  • Το μέλος του συλλόγου Α. Νταλούκα για την προσφορά της πίτας.

 

Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά”

 

Όσον αφορά την προσεχή Κυριακή ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. ανακοίνωσε ότι,

“Την Κυριακή 28/1 θα περπατήσουμε στον Κόζιακα ακολουθώντας τη διαδρομή Ελάτη – οροπέδιο Κρανιάς – Κοτρώνι. Ώρες πορείας 5.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook”

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή