Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σ.Π.ΟΡ.Τ. Μουτσιαρίτης ποταμός- Αθαμανία

Την Κυριακή 30-08-2020 σύμφωνα με το πρόγραμμα είχαμε εξόρμηση για να γνωρίσουμε τις πηγές του Μουτσιαρίτη ποταμού και να δροσιστούμε ταυτόχρονα στα νερά του. Είναι ένα μέρος άγνωστο στον πολύ κόσμο καθώς ακόμη και οι ντόπιοι, πλην των ψαράδων πέστροφας, αγνοούν, πρόκειται όμως για ένα τοπίο/φαράγγι απαράμιλλης ομορφιάς.

Το Στενό, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές μέσα σε ποτάμι. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αθαμανία (Μουτσιάρα) και χρειάζονται περίπου τρείς ώρες διαδρομή για να φτάσεις.

Ο Μουτσιαρίτης ποταμός δέχεται τα νερά της λεκάνης απορροής της ευρύτερης περιοχής Κακαρδίτσας – Φούρκας- Παχτουρνιάσκας-Μακριάς Ράχης και αφού περάσει στο άκρο του χωριού Αθαμανία και κάτω από το χωριό Γαρδίκι καταλήγει στον Ασπροπόταμο στο ύψος της Γέφυρας Αλεξίου.

 Κυριακή πρωί ξεκινήσαμε άλλοι από τα Τρίκαλα αλλά ο πιο πολύς κόσμος από το χωριό Αθαμανία μαζί με τους φίλους που προσήλθαν και από το γειτονικό Γαρδίκι και

έτσι συγκεντρώθηκε μια ομάδα τριάντα ατόμων αποτελούμενη από μικρούς και μεγάλους με χαρούμενη διάθεση.

Βρεθήκαμε μετά από διαδρομή δέκα λεπτών μετά το χωρίο στο σημείο που το ποτάμι συναντάει τον δρόμο, μια περιοχή που λέγεται Πόρος.Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε με τα πόδια. Περπατάμε προς τα δεξιά παράλληλα με το ποτάμι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε πολλά σημεία περπατήσαμε και απ’ την άλλη πλευρά αλλά και μέσα στο ποτάμι καθώς τα σημεία πρόσβασης όσο προχωρούσαμε λιγόστευαν.

Το κρύο νερό στην αρχή έκανε επιφυλακτικούςμερικούς αλλά την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι, το βρέξιμο έγινεπαιχνίδι δροσίσματος. Όσο προχωρούσαμε τόσο η κοίτη τουποταμού στένευε και βαδίζαμε μόνο μέσα στο ποτάμι. Στααριστερά της διαδρομής πρώτα συναντήσαμε τρεχούμενα νεράπου έπεφταν σχηματίζοντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς απόβράχους καλυμμένους από βρύα με ρέοντα ύδατα, στη συνέχειασυναντήσαμε τους καταρράκτες όπου σταματήσαμε για να τουςθαυμάσουμε και να τους φωτογραφήσουμε.

Το φαράγγι όσοπροχωράμε γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακό με τους γεωλογικούςσχηματισμούς από ιζηματογενή πετρώματα να ξαφνιάζουνευχάριστα τους συνοδοιπόρους που να αναρωτιούνται αν αυτό τοζουν ή παρακολουθούν ντοκιμαντέρ ενός εξωτικού και μακρινούτόπου.

Η διαδρομή μετά από ένα τρίωρο καταλήγει σε ένανεντυπωσιακό καταρράκτη και σε φυσικές Κολυμπήθρες όπου οιπιο τολμηροί κολυμπήσανε.Έτσι και στην εξόρμηση μας αυτής της Κυριακής και ένα θαύματης φύσης γνωρίσαμε και την ψυχική διάθεση μας ανατάξαμε.Η επιστροφή βέβαια αποδείχτηκε πολύ ευκολότερη της ανάβασηςαλλά εξίσου διασκεδαστική. Με πολλές φωτογραφίες απείρουκάλλους που φροντίζει η φύση ως μαστόρισσα της τέχνης ναδημιουργεί αποθηκευμένες στους φωτογραφικούς δέκτες μαςεπιστέψαμε στην πλατεία του χωριού πίνοντας δροσερά ποτά γιαξεκούραση, συζήτηση και αναστοχασμό.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 5-6/9 προγραμματίζουμε ανάβαση στα Βαρδούσια (κορυφή Κόρακας) με διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο του ΠΟΑ ή σε σκηνές γύρω από αυτό. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας στα γραφεία του συλλόγου μας – Μ. Μπότσαρη 2 (απέναντι από τον ΟΤΕ), κάθε Παρασκευή από 9 -10  μμ. Επιπλέον μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας www.trikalasport.gr και τη σελίδα μας στο facebook ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή