Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σ.Π.ΟΡ.Τ: Στο Καροπλέσι και το Παπαδημήτρη

Τώρα που ερήμωσαν οι ορεινοί οικισμοί, γέμισαν οι πλαγιές με πεζοπόρους. Χαράζουμε μονοπάτια πάνω στις στράτες τις παλιές, ανθρώπων που έζησαν κάποτε εδώ και πέρασαν και χάθηκαν.

Σβήνουν οι μνήμες των ανθρώπων σε δύο το πολύ γενιές, τα σπίτια ρημάζουν χωρίς τον νοικοκύρη και χορταριάζουν οι αυλές. Όλα τα παίρνει πίσω η γη, ότι χαρίζει είναι πρόσκαιρο, νερό που κύλισε και πάει.

Ο Καρβασαράς, 40 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα, σε χίλια μέτρο υψόμετρο κι άλλα τόσα η κορυφή, ψηλά πάνω από τις στέγες. Πρωί της Κυριακής, ούτε σήμαντρο χτυπά, ούτε φωνή ανθρώπου στο κατώφλι. Μόνο ο κοκκινολαίμης που τραγουδά την ομορφιά του Μάρτη. Και το νερό που τρέχει στο σκιερό φαράγγι, αυτό που έσκαψε την άσφαλτο, την έκανε κομμάτια, το νερό που χτίζει κόσμους κι έπειτα τους χαλάει.

Λασπωμένο μονοπάτι, ζόρικη η ανηφόρα, λίγο να σταθούμε να ανασάνουμε κι έπειτα παραπάνω, μέσα στους κέδρους και στα έλατα.

Ψηλά στα αλπικά, κάτω από τον ίσκιο της κορυφής μια στάση. Μικρό το μπόι μας στην όψη του βουνού. Ένας σωρός από βράχια, το ένα πάνω στο άλλο, μισοσκεπασμένα από το χθεσινό το χιόνι, το Παπαδημήτρη και ο Τραγόσταλος, πεντακόσια μέτρα πάνω από τα  κεφάλια μας. Μιάμιση ώρα πορεία υπολογίζουμε μέχρι εκεί.

Κι άλλη ομάδα παραπέρα άρχισε να ανεβαίνει. Τί γυρεύουμε αλήθεια όλοι εμείς εδώ πάνω; Του κορμιού τον κάματο και την αδρεναλίνη, το ξόρκισμα μιας Κυριακής χαμένης στη ρουτίνα, μερικές πόζες καλές για τα σόσιαλ μίντια φορώντας τη λαμπερή στολή μας; Κάτι να λέμε στους ξενέρωτους που ακόμα κάτω από το πάπλωμα ονειρεύονται;

Εκεί που κάποτε ροβολούσε το κοπάδι με τον τσομπάνο στο κατόπιν του, αγκομαχούμε.

Σύννεφα και σύννεφα έφερε ο σιρόκος. Η αντάρα σκέπασε τον Τραγόσταλο, κατάπιε τους ανθρώπους, εμείς απέναντι στον ήλιο αντίκρυ σε όλο το άσπρο των Αγράφων. Γλιστράμε, προχωράμε, ανηφορίζουμε κι όλο πίσω κοιτάμε πως αγκαλιάζουν οι ομίχλες τα βουνά κι έπειτα διαλύονται και χάνονται σαν όνειρα. Μήπως γι αυτό ήρθαμε σήμερα εδώ;

Στην άκρη της κορφής ισορροπεί ο χρόνος κι εμείς αναζητάμε τα αλλοτινά πατήματά μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή