Σ. Παπαδόπουλος: Δεν είναι αδίκημα η πίεση Υπουργού σε Εισαγγελέα

Δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις έκανε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, σε τηλεοπτική εκπομπή, ερωτώμενος για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες περί άσκησης πίεσης από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό και να μην τον παραπέμψει, αφού, όπως λέει ο ίδιος, δεν καθιστά ποινικό αδίκημα να συζητήσει ο Υπουργός με κάποιους Εισαγγελείς, εκφράζοντας την άποψή του περί ποινικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο βουλευτής Τρικάλων συνέχισε λέγοντας πως δεν μπορεί να καθοδηγηθεί η Δικαιοσύνη από τον όποιο Υπουργό, αλλά και το να πιέστηκε η κα Ράικου δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα.

Όταν ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε κατά πόσο είναι κανονικό να παίρνει Υπουργός τηλέφωνο Εισαγγελέα και να λέει «Στείλτους και θα κανονίσω εγώ τα υπόλοιπα», ο βουλευτής τόνισε πως αν ο Υπουργός επέβαλε την άποψή του, αυτό είναι αδίκημα.

Σε αυτό το σημείο οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι καλεσμένοι αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος τόνισε πως κατάχρηση εξουσίας θα ήταν να δηλώσει κατηγορηματικά ο Υπουργός, στον εκάστοτε Εισαγγελέα, πως τον διατάζει να πάει συγκεκριμένα άτομα για ποινική διερεύνηση.

Παρακολουθήστε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου στο απόσπασμα της εκπομπής.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή