Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Σαφάρι» ελέγχων στην αγορά των Τρικάλων

Κλιμάκια κάθε τομέα «οργώνουν» τα καταστήματα της πόλης

Οι γιορτές του Πάσχα πλησιάζουν και ήδη κλιμάκια ελέγχων βρίσκονται στην αγορά των Τρικάλων «οργώνοντας» καταστήματα και αγορές.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, οι έλεγχοι αφορούν τη διασφάλιση ότι εφαρμόζονται υγειονομικές διατάξεις αλλά και οικονομικές. Η υψηλή κίνηση που έχει αρχίσει από σήμερα να παρατηρείται στην αγορά φέρνει και αντίστοιχα αυξημένες ελεγκτικές διαδικασίες.

Με το βλέμμα στις εισαγωγές κρεάτων

Συνολικά για όλη τη χώρα, το διάστημα μεταξύ 18 Απριλίου-22 Απριλίου, τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια πραγματοποίησαν συνολικά 777 ελέγχους. Διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν σε μη έκδοση και κατοχή παραστατικών και κατάσχεση.

Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά 1.155 κιλά κρέατος και παρασκευασμάτων κρέατος λόγω έλλειψης επισήμανσης, παρελθούσας ημερομηνία ανάλωσης, χρήσης μη επιτρεπόμενων πρόσθετων, μη σύννομης διαδικασίας κατάψυξης. Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις περιπτώσεις αυτές έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Πάντως, όπως αναφέρει από τον πλευρά του το ΥΠΑΑΤ, ο πραγματικός αριθμός των ελέγχων είναι αρκετά μεγαλύτερος μιας και βρίσκονται σε εξέλιξη. «Λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν στείλει όλες οι Υπηρεσίες τα στοιχεία των ελέγχων όπως ΔΑΟΚ ΠΕ, ΕΛΓΟ Δήμητρα» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές που πραγματοποιούν ελέγχους είτε σε μικτά κλιμάκια, είτε μεμονωμένα με βάση τον προγραμματισμό.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή