Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σάλος με την προνομιακή αντιμετώπιση του «πιστολέρου» της «17Ν»

Μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από την Φυλακή Κορυδαλλού στην ….αγροτική Βόλου.
 
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την μεταγωγή του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Η αγροτική φυλακή αποτελεί …ανοικτό και όχι κλειστό καταστήματα κράτησης και κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Η αιφνίδια μεταγωγή του «πιστολέρο» της «17Ν» προκάλεσε-όπως ήταν φυσικό- την οργισμένη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηύθυνε ερώτηση προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό.

«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;» ήταν το «τιτίβισμα» του Προέδρου της Ν.Δ.

«Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα», σχολίασε από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ένας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής», σημειώνει ο Επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «η συνέπεια αυτού είναι να στερείται η θέση από τον επόμενο στη λίστα ανώνυμο φυλακισμένο που έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία».

Εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν εξέδωσε διευκρινίσεις το υπουργείο Δικαιοσύνης στην οποία αναφέρει πως «Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν.

Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές. Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.

Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή