Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον ΟΓΑ…

Ο δρόμος της ταλαιπωρίας για χιλιάδες Τρικαλινούς ασφαλισμένους αγρότες – Στη Λάρισα ακόμη και για τις πιο απλές διαδικασίες

Η συνένωση των Ταμείων στο ένα και μεγάλο ΕΦΚΑ έμεινε στην ουσία μόνο στην απόφαση…Για την ώρα, το μόνο που φαίνεται να άλλαξε, είναι να παγιωθεί ο μικρός αριθμός εργαζομένων που πλέον έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν αμέτρητες υποθέσεις. Για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στον νομό Τρικάλων, μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ασφαλιστική υπηρεσία του ταμείου των Αγροτών στα Τρίκαλα. Οι λεγόμενοι ανταποκριτές του ΟΓΑ στους δήμους, είναι ακριβώς αυτό που εννοεί η λέξη, «ανταποκριτές». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι δημοτικοί υπάλληλοι που έχουν αναλάβει μια επιπλέον υποχρέωση: να είναι οι ταχυδρόμοι για τον ΟΓΑ στη Λάρισα.

Έτσι, για την πιο απλή διαδικασία, για ένα απλό χαρτί, για οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται κανείς από το ταμείο του, οι Τρικαλινοί αγρότες πρέπει να φτάσουν μέχρι τη Λάρισα όπου κι εκεί ο οργανισμός δεν είναι και στα καλύτερά του… Η έλλειψη προσωπικού πρωταγωνιστεί φυσικά κι εδώ. «Ξεκίνησα με ένα αίτημα στον ανταποκριτή του ΟΓΑ για να ασφαλιστώ. Το αίτημα έφυγε από τα Τρίκαλα και έφτασε στη Λάρισα. Δεν είναι ανταπόκριση. Μετά από αρκετό καιρό σκέφτηκα ότι έπρεπε να πάω από εκεί α εξετάσω το θέμα. Φτάνοντας στη Λάρισα η εικόνα ενός υπαλλήλου με τους φακέλους γύρω του να φτάνουν ταβάνι …δεν μου άφησε περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα καταφέρω κάτι. Η διαδικασία ασφάλισης πήρε τόσο χρόνο που κάθε φορά χρειαζόταν και νέα επικαιροποιημένα έγγραφα. Στο τέλος…βρέθηκαν ως ασφαλισμένος να πληρώνω αναδρομικές εισφορές για χρόνια που δεν είχα παροχές!», ανέφερε μεταξύ άλλων στο trikalanews.gr αγρότης της περιοχής μας.

Τι πρέπει να γίνει; Είναι απλό: Να προσληφθεί κόσμος, να στελεχωθεί τμήμα του ΟΓΑ στον νομό Τρικάλων. Είναι απαράδεκτο για μια κατεξοχήν πρωτογενή περιοχή να μην υπάρχει πρόβλεψη για σύγχρονη ασφαλιστική υποστήριξη στους ασφαλισμένους.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή