Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σαββατιάτικο «ψήσιμο» με 40άρια και άνω

Μία από τις πλέον «καυτές» ημέρες αυτού του καλοκαιριού, αναμένεται να είναι η σημερινή, Σάββατο 26 Ιουνίου, με θερμοκρασίες που σε όλη τη χώρα θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας ή και ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτό το αίσθημα δυσφορίας που δημιουργείται σε κάποιες περιπτώσεις, συμβάλλει η πολυήμερη διατήρηση αυτών των θερμοκρασιών σε συνδυασμό με την ύπαρξη αφρικανικής σκόνης αλλά και χαμηλών μποφόρ των ανέμων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές βροχές κατά τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Μια μικρή ανάσα δροσιάς αναμένεται να πάρουμε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η οποία ωστόσο, δεν θα είναι και τόσο «δροσερή» όπως είχε αρχικά προβλεφθεί από τους ειδικούς. Ελπίζουμε, κι ετούτη τη φορά οι προβλέψεις τους να μην επαληθευτούν.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή