Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σαχινίδης από KINAΛ: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας και αλλαγή πολιτικής

   Σε σύγκριση μεταξύ της υποβαθμισμένης ελληνικής οικονομίας και του ολοένα ανοδικού επιπέδου της οικονομίας της Κύπρου προέβη ο τομεάρχης Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ κ. Σαχινίδης επιρρίπτοντας ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω της εφαρμογής τυχοδιωκτικών πολιτικών την ώρα που η Κύπρος έβγαινε από τα μνημόνια και έκανε την έξοδό της στις αγορές.

   «Δυόμισι χρόνια αργότερα η Κύπρος άντλησε από τις αγορές με ένα δεκαετές ομόλογο, 1,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,4%. Τα ομόλογά της έχουν αναβαθμιστεί στην επενδυτική βαθμίδα και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» υπογραμμίζει.

   Και προσθέτει ο κ. Σαχινίδης: «Αντίθετα η Ελλάδα ακόμη πληρώνει τις τυχοδιωκτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν το 2015 στο τρίτο μνημόνιο. Η αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου παραμένει στην κατηγορία των ''σκουπιδιών''. Το επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα είναι σταθερά πάνω από το 4% καθιστώντας δύσκολη την έξοδο στις αγορές». 

   Επιτέλους η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας και αλλαγή πολιτικής σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι  «χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα κτυπήσει το πελατειακό κράτος. Θα  εφαρμόσει ένα πρόγραμμα προοδευτικών διαρθρωτικών αλλαγών. Θα προσελκύσει τις αναγκαίες εγχώριες και ξένες επενδύσεις για να διασφαλίσει τη μετάβαση της χώρας σε σταθερή ανάπτυξη προϋπόθεση για την οριστική έξοδο από την κρίση». 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή