Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σχέση από Απόσταση – Κι όμως Έχει και τα Θετικά της!

Οι σχέσεις από απόσταση θεωρείται ένα δύσκολα εγχείρημα και πολλοί άνθρωποι το αποφεύγουν. Επίσης όταν προκύπτει προγραμματισμένα ή ξαφνικά από μια συνθήκη, στην πορεία της σχέσης είναι κάτι που προβληματίζει και στενοχωρεί τους δύο ανθρώπους που είναι μαζί. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που φοβούνται πως μια τέτοια δοκιμασία μπορεί στο τέλος να διαλύσει το δεσμό τους.

Τα νέα όμως τελικά ίσως να μην είναι και τόσο άσχημα, όπως υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί. Πράγματι, μια σχέση εξ’ αποστάσεως μπορεί να φέρει δυσκολίες και να μην είναι το ιδανικό σενάριο σχεδόν για κανέναν. Ωστόσο όμως, είναι μια κατάσταση που σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να δυναμώσει μια σχέση αντί να τη φθείρει. Άρα πέρα από εμπόδια, μπορεί να φέρει και μια ευκαιρία.

Που όμως μπορεί να στηριχθεί κάτι τέτοιο;

Πιο Συχνή Επικοινωνία!

Κάτι που έχουμε παρατηρήσει να συμβαίνει γύρω μας είναι ότι τα ζευγάρια που είναι σε απόσταση, τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην καθημερινή τους επικοινωνία. Μπορεί δηλαδή να κρατούν μια επαφή τουλάχιστον 3 – 4 φορές μέσα στην ημέρα και αυτό είναι κάτι που δυναμώνει πολύ τον δεσμό μεταξύ τους. Επίσης βοηθάει και τα ίδια τα άτομα να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους, καθώς αυτό είναι μονόδρομος για να κρατηθεί η σχέση.

Τον / Την Μαθαίνεις σε Βάθος!

Δύο άνθρωποι που είναι σε σχέση εξ’ αποστάσεως επικοινωνούν πιο συχνά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μαθαίνουν καλύτερα και βαθύτερα ο ένας τον άλλον. Κατά συνέπεια η ποιότητα της σχέσης τους γίνεται καλύτερη. Όμως κατά μέσο όρον οι άνδρες καταφεύγουν σε Athens escorts. Πέρα όμως απ’ το ότι μιλούν περισσότερο, τα ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση εκφράζουν πιο εύκολα και πιο συχνά τα συναισθήματά τους. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η απόσταση εξαλείφει εγωισμούς και δισταγμούς και κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να μιλήσουν περισσότερο για αυτά που νιώθουν. Αυτό οδηγεί τόσο τις γυναίκες, όσοι και τους άνδρες να εκφράζονται περισσότερο και είναι κάτι που βοηθάει σίγουρα όλες τις σχέσεις έτσι κι αλλιώς.

Η Σχέση δεν Κινδυνεύει από τη Ρουτίνα..

Ένα άλλο θετικό στις σχέσεις από απόσταση είναι ότι η σχέση δεν διακινδυνεύει να χαλάσει από την ρουτίνα και τη φθορά της καθημερινότητας. Η απομυθοποίηση αργεί να έρθει όταν υπάρχει απόσταση. Ακόμα είναι πιθανό, σε σχέσεις που έχουν βιώσει ήδη κρίσεις ρουτίνας, όταν προκύπτει απόσταση μεταξύ του ζευγαριού, αυτή να λειτουργεί ευεργετικά ώστε να αναζωπυρώσουν πάλι έντονα συναισθήματα τα οποία συνήθως βιώνει ένα ζευγάρι στην αρχή της σχέσης του.

Η Χαρά για την Ώρα της Αντάμωσης!

Κάτι που επίσης μπορεί να αναζωπυρώσει τα συναισθήματα και να φουντώσει το πάθος μεταξύ δύο ανθρώπων που ζουν μακριά ο ένας από τον άλλο, είναι η προσμονή του πότε θα συναντηθούν. Αν η σχέση πηγαίνει καλά, είναι κάτι που το περιμένουν πολύ και οι δύο πλευρές. Και όταν αυτό συμβαίνει και συναντιούνται ο ενθουσιασμός είναι το συναίσθημα που επικρατεί περισσότερο, όπως συνέβαινε τότε, στις αρχές. Εκτιμούν λοιπόν πολύ περισσότερο τα πράγματα που κάνουν μαζί και απολαμβάνουν κάθε στιγμή που μοιράζονται. Όταν βιώνεις μια σχέση από απόσταση, σταματάς να παίρνεις οτιδήποτε σαν δεδομένο και μαθαίνεις να καταλαβαίνεις την αξία της κάθε στιγμής.

Χρόνος για Σένα..

Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι που έχουν σχέση από απόσταση, αναπόφευκτα έχουν περισσότερο χρόνο για τους ίδιους. Αυτό πως μπορεί να λειτουργήσει θετικά στη σχέση; Πολλοί υποστηρίζουν πως άνθρωποι που έχουν χρόνο για τον εαυτό τους, τα χόμπι τους και τους φίλους τους, καταφέρνουν να διατηρούν μια ισορροπία στη ζωή τους και αυτό κατ’ επέκταση βοηθάει στο να έχουν μια ισορροπία και στη σχέση τους.

Έτσι το κενό που αφήνει η απουσία του άλλου μπορεί να αξιοποιηθεί με το να αφιερώσεις χρόνο σε δημιουργικά πράγματα, όπως το να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να πάρεις ένα ακόμα δίπλωμα, να τελειώσεις δύο αγαπημένα σου βιβλία, ή ακόμα να εξελιχθείς περισσότερο στο αγαπημένο σου άθλημα ή τον αγαπημένο σου χορό. Πράγματα που ομολογουμένως θα ήταν δύσκολο να αφιερώσεις πολύ χρόνο, καθώς θα τον απορροφούσε σε αρκετό βαθμό η σχέση σου. Και το καλύτερο σε όλα αυτά είναι ότι ξέρεις πως μπορείς να τα μοιραστείς αναλυτικά με τον αγαπημένο σου, κρατώντας ζωντανό το κομμάτι της συντροφικότητας με τα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα.

Τα Ταξίδια!

Ένα από τα μεγάλα θετικά της σχέσης από απόσταση είναι φυσικά και τα ταξίδια. Κάποιες φορές θα χρειαστεί να πας, κάποιες φορές θα χρειαστεί να έρθει, και κάποιες άλλες, θα κανονίσετε ένα ταξίδι σε ένα άλλο μέρος. Γενικότερα, οι άνθρωποι που βιώνουν σχέσεις εξ’ αποστάσεως, είναι σε μια μεγαλύτερη εγρήγορση στο θέμα αυτό, και αυτό τους βοηθάει να μην βαλτώνουν ούτε στη σχέση τους, αλλά ούτε και στη ζωή τους γενικότερα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή