Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σχολή Γονέων από το Κέντρο Πρόληψης στο 1ο Λύκειο Τρικάλων

Παρέμβαση διάρκειας τριών ωρών στους γονείς – κηδεμόνες μαθητών/τριών του 1ου Λυκείου Τρικάλων πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΚΑΝΑ) Τρικάλων. η παρέμβαση είχε τίτλο «Επικοινωνία στην οικογένεια/ Γονείς και έφηβοι» και πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022.
Στόχος της παρέμβασης ήταν η ενδυνάμωση των οικογενειακών δεσμών και των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία της.

Οι γονείς επηρεάζουν με καταλυτικό τρόπο τα παιδιά τους καθώς αποτελούν πρότυπο για αυτά καθώς τα παιδιά ταυτίζονται μαζί τους και επηρεάζονται.
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΚΑΝΑ) αναγνωρίζοντας τον παραπάνω παράγοντα σχεδιάζει και διαμορφώνει πολιτικές οι οποίες βασίζονται στη φιλοσοφία πρόληψης των εξαρτήσεων και προώθηση της ψυχικής υγείας εφαρμόζοντας στοχευμένες δράσεις που θα ενισχύσουν και θα στηρίξουν τους γονείς στο ρόλο τους και θα διευκολύνουν τη διαμόρφωση υγιών στάσεων ζωής, ώστε οι γονείς να δράσουν ως φορείς Πρόληψης στο πλαίσιο του γονεϊκού τους ρόλου.

Υπεύθυνες προγράμματος: Άννα Καραμπίνα, Ψυχολόγος – Παπαγιάννη Στυλιανή, Ψυχολόγος

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή