Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε αναμονή ακόμη και τα έργα ανάπλασης της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως

Τι έχει αλλάξει από το 2016 μέχρι σήμερα; – «Χρόνια μετά και κάτω απ’ τη μαρκίζα»… του έξυπνου λεωφορείου

Σε στάση αναμονής βρίσκονται τα έργα της ανάπλασης στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως με τον εργολάβο να δίνει προτεραιότητα στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων δεσμευόμενος ότι θα παραδώσει σύντομα τα 2/3 ώστε να ανοίξει μερικώς έστω η προσβασιμότητα πριν τα Χριστούγεννα.

Έργο γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ

Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, είναι από τα έργα του ΕΣΠΑ που δεν θα έχουν καν ξεκινήσει μέχρι τη λήξη του χρονοδιαγράμματος που είναι στο τέλος του χρόνου. Όπως δήλωσε στο Trikalanews.gr, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας, το έργο θα περάσει ως «έργο γέφυρα» στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, όπως και όσα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Τώρα όσον αφορά την παρακείμενη γέφυρα Κιτριλάκη και την κατασκευή της νέας γέφυρας στα πρότυπα του σχεδίου της ιστορικής γέφυρας της Μαρούγγαινας, το έργο αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.

Ευχής έργον είναι να ξεκινήσουν με χρονική σύνδεση πλατεία και γέφυρα ώστε η περιοχή να παραδοθεί ολοκληρωμένη προς χρήση στους πολίτες. Κάτι που είναι αρκετά δύσκολο είναι η αλήθεια.

Μπαίνουμε στον έβδομο χρόνο…

Θυμίζουμε ότι η ανάπλαση της πλατείας ήταν κάτι που συζητείται από το μακρινό πλέον 2016 όταν γκρεμίστηκε μάλιστα και ψητοπωλείο που βρισκόταν στο σημείο όπου σήμερα είναι η «μαρκίζα» του έξυπνου λεωφορείου. Έξι ολόκληρα χρόνια δεν είναι λίγα οπότε ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Κυρίως βέβαια οι Τρικαλινοί ελπίζουν τα ολοκληρωμένα έργα να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους…

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή