Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε απόγνωση οι λογιστές στα Τρίκαλα

Το Δ.Σ. της Ένωσης Οικονομολόγων Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, συνεδρίασε εκτάκτως την 16η Ιουνίου  2020 με θέμα “την συμμετοχή της Ένωσης στην 24ωρη αποχή από την κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή ή εξυπηρέτηση την 18η Ιουνίου του 2020”.

Τις τελευταίες ημέρες, ο κλάδος δέχεται ένα νέο “μπαράζ” δηλωτικών υποχρεώσεων σε “πλατφόρμες” κάθε είδους, που ναι μεν κινούνται στοπλαίσιο μέτρων προστασίας της οικονομίας, αλλά είναι εξωπραγματικές ποσοτικά και ανθρωπίνως αδύνατο να διεκπεραιωθούν εντόςτων ασφυκτικών προθεσμιών που ορίζονται, γεγονός που οδηγεί τον κλάδο σε εύλογη και αυτονόητη απόγνωση.

Επιπλέον επιδεινώνεται η θέση του επαγγελματία Λογιστή – Φοροτέχνη,διότι έχοντας ταυτόχρονα να προετοιμάσει τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων (σε ένα χρονοδιάγραμμα που σίγουρα δεν πρέπει να καθοριστεί αυθαίρετα αλλά όχι όμως και ανελαστικά), παράλληλα με τις ατελείωτες “πλατφόρμες”έχει να παλέψει και με την προβληματική λειτουργία του Taxisnet που καθημερινά “κρεμάει” τον τελευταίο μήνα.

Όλα τα παραπάνω έχουν φέρει “τον κόμπο στο χτένι” και τον κλάδο σε δικαιολογημένη νόμιμη αντίδραση, σε μία εποχή μάλιστα όπου το μεγαλύτερο μέρος του Δημοσίου υπολειτουργούσε και εν μέρει συνεχίζει να υπολειτουργεί, με προσωπικό ασφαλείας αλλά και με περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του covid-19, γεγονός το οποίο δυσκολεύει  τη διεκπεραίωση των καθημερινών εργασιών τωνσυναδέλφων ακόμη και σήμερα.

Κατά συνέπεια, έχοντας για όλα τα παραπάνω, εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, και με πλήρη κατανόηση της δύσκολης θέσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα και της ευθύνης που έχουν για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής θέσης όλοι οι θεσμικοί φορείς,

Επειδή φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση διαλόγου και θεσμικής επικοινωνίας,

Επειδή τα όρια αντοχής, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια στην προάσπιση της αξιοπιστίας αφενός, και της επαγγελματικής μας επιβίωσης αφετέρου,

Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή και σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά και όλο το 24ωρο σε αποχή από ηλεκτρονική υποβολή και εξυπηρέτηση.

Η αγωνία μας και η οργή μας δεν σταματάει εδώ αλλά μετά την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως συνεδρίαση της ολομέλειας των Προέδρων των ενώσεων – μελών της  Ομοσπονδίας μας θα καθοριστεί και η στάση του κλάδου από εδώ και στο εξής.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Φ.Ε.Ε. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο ΤΑΜΙΑΣ  ΣΚΡΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή