Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε χαλαζόπληκτες καλλιέργειες στο Δήμο Παλαμά περιόδευσε ο Βουλευτής Γ. Κωτσός

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού, μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6/6/2020, σε περιοχές του Δήμου Παλαμά πλήττοντας καλλιέργειες με βαμβάκι κατά κύριο λόγο, σιτηρά και καλαμπόκι.

Το πρωί της Κυριακής 7/6/2020, ο κ. Κωτσός περιόδευσε στις Τοπικές Κοινότητες Συκεώνας, Ιτέας, Φύλλου, Αστρίτσας και Αμπελώνα που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», προκειμένου να διαμορφώσει ίδια άποψη για το μέγεθος των ζημιών.

Σε συναντήσεις που είχε με τους προέδρους της Συκεώνας κ. Χριστόδουλο Μακρή, του Φύλλου κ. Βάϊο Γιώτα, της Αστρίτσας κ. Γιώργο Λάσκαρη, αρκετούς παραγωγούς, αλλά και σε επαφή του με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου και την πρόεδρο της Ιτέας κ. Θεοδώρα Λύτρα, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι πολλές καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς καθώς το χαλάζι ήταν χοντρό και έπεφτε με δύναμη στα φυτά.

Ο κ. Σακελλαρίου εκτίμησε ότι η έκταση των ζημιών φτάνει στα 3.000 στρέμματα, ενώ οι αναγγελία στον ΕΛΓΑ θα γίνει την Τρίτη 9/6/2020.

Ο κ. Κωτσός δεσμεύτηκε ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για άμεσες, δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και γρήγορηκαταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες. 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή