Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε διαδικτυακή δράση το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Κεντρικής Ελλάδας παίρνει μέρος το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, με τον τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;» / Μαζί , την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 – 11:30 π.μ.

Πρόκειται για διαδικτυακή παρουσίαση δράσεων που προέκυψαν από το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για έκτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘‘Κι αν ήσουν εσύ;’’ και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, φέτος, όλες οι δράσεις μας, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δράσεις με μαθητές, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά. Με τον ίδιο τρόπο θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ, οι καλλιτεχνικές αποτυπώσεις των μαθητών που προέκυψαν. Η πόλη των Τρικάλων θα  εκπροσωπηθεί από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκείνη την ημέρα θα συνδεθούν διαδικτυακά από την τάξη τους οι μαθητές με την υποστήριξη των καθηγητών τους, όπου θα παρουσιαστούν τα έργα τους. Θα προσκληθούν επίσης οι συμμαθητές τους από τις άλλες τάξεις του σχολείου τους καθώς επίσης και άλλα σχολεία της Κεντρικής Ελλάδας. Θα συμμετέχουν και θα παρακολουθούν το Φεστιβάλ σχολεία από τα Τρίκαλα, την Λάρισα, την Καρδίτσα, το Νομό Φωκίδας και το Νομό Βοιωτίας.

Τοπικός συντονισμός Τρικάλων: Αντονέλλα Χήρα, Γιάννης Φλούλης

Τοπικός συντονισμός Λάρισας: Ειρήνη Γκότση

Τοπικός συντονισμός Καρδίτσας: Γεωργία Καραγιάννη

Τοπικός συντονισμός Φωκίδας: Σύλβια Μισσιρλή

Τοπικός συντονισμός Βοιωτίας: Μίνα Αθανασίου

Περιφερειακή Διαχείριση Κεντρικής Ελλάδας: Χριστίνα Κρίθαρη

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Συνεργαζόμενοι φορείς: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Πληροφορίες.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή