Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε δήμαρχο και αγορά της Λάρισας ο Κόκκαλης

«Όχι σε μπαλώματα που προσβάλουν την επαγγελματική αξιοπρέπεια χιλιάδων Ελλήνων»

Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά λόγω της πανδημίας συζήτησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε τον κ. Καλογιάννη για τις προτάσεις που κατέθεσε στη βουλή την Πέμπτη, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη λήψη μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω του κορωνοϊού.

Υποστήριξε πως είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την προεξόφληση των επιταγών με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου αν θέλει επί της ουσίας να δώσει «οξυγόνο» ρευστότητας στην αγορά.

Τόνισε την ανάγκη η οικονομική δυσπραγία να απαλειφθεί ως λόγος καταγγελίας της σύμβασης για επαγγελματικά μισθώματα, κάτι που μπορεί να γίνει με κριτήρια ώστε να μην είναι εις βάρος των ιδιοκτητών.

Τέλος, ο πρώην υφυπουργός επέμεινε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιοριστεί σε ημίμετρα στήριξης με κοντόφθαλμο χρονικό ορίζοντα, αλλά να προχωρήσει σε μία δίκαιη, αναγκαία και λελογισμένη αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Αργότερα ο κ. Κόκκαλης περπάτησε στο εμπορικό κέντρο της πόλης, εκεί όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εμπόρους και εργαζόμενους στο χώρο του λιανεμπορίου για την διαμορφωθείσα κατάσταση.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πανηγυρίζει ότι η αγορά αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτή. Γιατί ανοιχτή είναι, αλλά όχι λειτουργική και προπαντός όχι αποδοτική λόγω των ειδικών συνθηκών. Γι’ αυτό και οφείλει να λάβει μέτρα που θα φθάσουν στον πυρήνα του προβλήματος και όχι να περιορίζεται σε μπαλώματα που σε κάποιες περιπτώσεις προσβάλουν την επαγγελματική αξιοπρέπεια χιλιάδων Ελλήνων. Είμαστε εδώ και ακούμε τους πολίτες, έχουμε καταθέσει προτάσεις, περιμένουμε να βρεθεί η κοινή λογική και τα ευήκοα ώτα» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή