Σε δημοπράτηση εισέρχεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσικού σχολείου Καρδίτσας

Πρόκειται για έργο ύψους 3.190.043 ευρώ που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις πολιτιστικές υποδομές της περιοχής μας

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή και την ολοκλήρωσή του εισέρχεται ένα μεγάλο έργο της Καρδίτσας.

Πρόκειται για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσικού γυμνασίου – λυκείου Καρδίτσας συνολικού προϋπολογισμού 3.190.043 ευρώ με ΦΠΑ. Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου είναι έτοιμα και θα εισαχθούν προς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Πρόκειται για έργο υψηλής σπουδαιότητας για την εκπαιδευτική κοινότητα που στηρίζει συγχρόνως τον πολιτισμό της περιοχής. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Είναι μια σημαντική στιγμή για την Καρδίτσα.

Η δημοπράτηση του έργου είναι μια κατάκτηση για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και για την περιοχή μας.

Στόχος μας είναι να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του μουσικού γυμνασίου-λυκείου και να δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος πολιτισμού.

Πρόκειται για μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που είναι κατάλληλη για ομιλίες, θεατρικές, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις κλπ. Ευχαριστώ την ηγεσία το υπουργείου Εσωτερικών για την έγκριση της χρηματοδότησης.

Όπως ευχαριστώ και τις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας για την προετοιμασία, ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου».

Στοιχεία για το έργο

Το κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων (Κ1) αποτελείται από Ισόγειο, Υπόγειο και Εξώστη. Το Ισόγειο συνολικού εμβαδού Ε= 922,92μ2, περιλαμβάνει την είσοδο, την αίθουσα Συναυλιών, την σκηνή, αποδυτήρια WC αγοριών και κοριτσιών, κλιμακοστάσιο, WC AMEA και βεστιάριο.

Επίσης στο κτίριο υπάρχουν στεγασμένοι ημιυπαίθριοι χώροι ανατολικά, δυτικά και νότια συνολικού εμβαδού Ε= 288,44μ2.

Το Υπόγειο συνολικού εμβαδού Ε= 192,96μ2, περιλαμβάνει τον χώρο των Η/Μ εγκαταστάσεων, δεξαμενή πυρόσβεσης, προθάλαμο και κλιμακοστάσιο.

Ο Εξώστης συνολικού εμβαδού Ε= 192,96μ2, περιλαμβάνει τον χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων – προβολών, WC κοινού (ανδρών – γυναικών) προθάλαμο και κλιμακοστάσιο. Χωροθετείται ακριβώς πάνω από το Υπόγειο και των χώρο εισόδου του Ισογείου και η τελική του στάθμη είναι στα +4,50μ.

Στον χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων – προβολών στον εξώστη, από την πόρτα μέχρι και τον ανατολικό τοίχο για μήκος 9,40μ, δεν κατασκευάζεται τοίχος μέχρι το ύψος της δοκού οροφής, αλλά υπάρχει στηθαίο ύψους 1,10μ, ώστε να υπάρχει οπτική επικοινωνία με το χώρο της αίθουσας και τον χώρο της σκηνής.

Η χρήση του εξώστη προβλέπεται μόνο από καθηγητές ή ηχολήπτες και για αυτό το λόγο υπάρχει πόρτα που κλειδώνει.

Εξοπλισμός

Έχει συνταχθεί μελέτη προμήθειας εξοπλισμού του Κτιρίου με Τεχνικές Προδιαγραφές και Προϋπολογισμό από την Υπηρεσία, σύμφωνα με τιμές από έρευνα αγοράς και περιλαμβάνει :

• Μαλακά υφασμάτινα καθίσματα (494 τεμάχια) για την δημιουργία ομοιόμορφης και αδρανούς ηχοαπορροφητικής επιφάνειας στο δάπεδο της αίθουσας και

• Εξοπλισμό για την Ηχητική Εγκατάσταση, τον απαιτούμενο φωτισμό της Σκηνής καθώς και όλα τα παρελκόμενα, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ενός μουσικού γυμνασίου-λυκείου και να είναι ο χώρος κατάλληλος για ομιλίες, θεατρικές, μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις κλπ).©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή