Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε έναν «έξυπνο» και δημοφιλή Δήμο

Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου
πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και  μέλος της Κ.Ε. του ΜέΡΑ 25

Σε ένα τέτοιο Δήμο πράγματι…

Δεν θα περνούσε άπραγη μια ολόκληρη 7ετία (2014-2021) χωρίς να κατασκευαστεί ένα σημαντικό έργο υποδομής ή έστω αστικής ανάπλασης.

Δεν θα ξεχαρβαλώνονταν ολόκληρος ο οργανισμός του Δήμου σε σημείο που οι υπηρεσίες του να αδυνατούν να μελετήσουν ή και επιβλέψουν ακόμα και τα μικρότερα τεχνικά έργα.

Δεν θα προγραμματίζονταν η διενέργεια όλων των έργων ταυτόχρονα, ώστε οι εργασίες κατασκευής τους να επικαλύπτονται με αποτέλεσμα να επιβραδύνονται οι προθεσμίες της παράδοσής τους.

Δεν θα ενεργοποιούσε μέσα στο γενικό κυκλοφοριακό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί από τη σώρευση τεχνικών έργων στο κέντρο της πόλης, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που προγραμματίζει εδώ και δύο χρόνια (!!!). Ακόμα και αν το είχε εκ των προτέρων εφαρμόσει, μέσα σε αυτές τις οδικές συνθήκες που επικρατούν τώρα, θα έπρεπε να είχε αναστείλει την εφαρμογή του.

Δεν θα παρουσίαζε τερατώδη επιβράδυνση στην αποκατάσταση, στην πρωθύστερη κατάσταση, των παρεμβάσεων των οποίων η κατασκευή έχει περαιωθεί εδώ και μήνες.

Δεν θα είχε παραλείψει να προχωρήσει σε εκείνες τις προβλέψεις στις προκηρύξεις των έργων, ώστε να μην οδηγηθούμε στο να έχει αναλάβει μια εργολαβική επιχείρηση το  75%  των υπό εκτέλεση στην πόλη τεχνικών έργων .

Δεν θα αγνοούσε την ιστορία της πόλης, (όπως προφανώς και οι συναρμόδιες υπηρεσίες), ώστε χωρίς να υπάρχει σχετική μελετητική πρόβλεψη, να εκπλαγεί αρχικά με την ανεύρεση οστών και άλλων ευρημάτων που αναδείχθηκαν στο σκάμμα της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, η οποία όπως είναι γνωστό θεμελιώθηκε στο σημείο που μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα υπήρχε το μουσουλμανικό κοιμητήριο(!!!) και συνεπώς να οδηγηθούμε εκ των πραγμάτων σε αναίτιες καθυστερήσεις της ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Επειδή όλα αυτά δεν συνέβησαν και δεν θα συμβούν, καλό κουράγιο σε όλους μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή