Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στη Θεσσαλία

Ενισχύονται οι περιπολίες αλλά και ο «στόλος»των διαθέσιμων μηχανημάτων

Το φαινόμενο του καύσωνα βρίσκεται στην εξέλιξη και αναμένονται οι ίδιες συνθήκες από πλευράς θερμοκρασίας και σήμερα. Ο χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς παρουσιάζει το σύνολο σχεδόν της περιφέρειας Θεσσαλίας, στην «Κατάσταση 4» (δηλ Υψηλός Κίνδυνος).

Κατόπιν αυτού επισημαίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι ισχύουν όλα τα μέτρα που εκδόθηκαν έως τώρα και συνιστάται και πάλι να ακολουθούνται οι οδηγίες ατομικής προστασίας, να εφαρμόζονται τα μέτρα ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.

Τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών εφαρμόζονται και σήμερα ενισχυμένα με περιπόλους των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ, με ομάδες εθελοντών που λειτουργούν πυροφυλάκια σε διάφορες περιοχές και συνεπικουρούνται και με την εναέρια παρατήρηση με τα μέσα των Αερολεσχών της Θεσσαλίας.

Κρίνεται σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι ισχύουν οι εγκύκλιοι που εκδόθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία και τους Δήμους για τη λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας και των σχολείων.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι της Περιφέρειας και των Δήμων είναι στη διάθεση των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε κάθε άλλο άτομο που χρήζει αυτής της υποστήριξης.

Επισημαίνονται επίσης όιι ισχύουν οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, σύμφωνα με το άρθρο 129 του Ν 4926/2022, για την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν. 998/1979 (Α΄ 289).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και με δεδομένη την εκτίμηση της ενίσχυσης της έντασης του ανέμου και για την βελτίωσης του βαθμού ετοιμότητας και αντίδρασης έχει θέσει σε επιφυλακή το προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών, έχει ενισχύσει τον αριθμό των διαθέσιμων υπηρεσιακών μηχανημάτων με μέσα των εργοληπτών από το Μητρώο Μηχανημάτων, τα οποία έχει διασπείρει και αναπτύξει σε διάφορες περιοχές.

Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι αγροτικοί, μελισσοκομικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι για την προστασία του ζωικού τους κεφαλαίου και έχουν ενεργοποιηθεί οι εθελοντικές οργανώσεις.

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα βρίσκονται εδώ. https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kaysonas 

Οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς βρίσκονται εδώ: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Επέκταση της πλατφόρμας για ηλεκτρονική επίδοση και ανάπτυξη λογισμικού μετάφρασης εγγράφων

Επέκταση της πλατφόρμας για ηλεκτρονική επίδοση και ανάπτυξη λογισμικού μετάφρασης εγγράφων

Συνεργασία Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Ποινικής Διαδικασίας …
Σημαντική ενίσχυση για τα Trikala Basket: Συμφωνία με τον Γιάννη Βαβάτσικο

Σημαντική ενίσχυση για τα Trikala Basket: Συμφωνία με τον Γιάννη Βαβάτσικο

Τα Trikala Basket ανακοίνωσαν με ενθουσιασμό την προσθήκη του 33χρονου διεθνή αθλητή Γιάννη Βαβάτσικου στην ομάδα τους …
Υποβολή δήλωσης για ακαθάριστα οικόπεδα: Εξαιρέσεις και προθεσμίες

Υποβολή δήλωσης για ακαθάριστα οικόπεδα: Εξαιρέσεις και προθεσμίες

Οι πολίτες σπεύδουν να υποβάλουν δήλωση για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr, με την προθεσμία να λήγει στις 15 …