Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε επιφυλακή όλο το 24ωρο οι Αρχές μετά τον σεισμό στη Μαγούλα

Με τη συμμετοχή του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συνεδρίασε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης, μετά τον σεισμό, και να υπάρξει σχεδιασμός για την αποφυγή δυσάρεστων.

«Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε ενημέρωση προς τους πολίτες που έκανε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο Υπουργός συνέχισε: «Το επίκεντρο ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν με βάση τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας δυνάμεις χερσαίες και εναέριες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και των δήμων. Στο πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών λόγω της υπερφόρτωσης καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν στον εγκλωβισμό πολλών ανθρώπων σε ανελκυστήρες.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Τροχαία επικουρούμενη από την Αμεση Δράση αναπτύχθηκε και διευκόλυνε την αποσυμφόρηση. Επίσης, ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής διευκόλυναν την επιχείρηση. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα. Για την ασφάλεια των πολιτών που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους και την ασφάλεια των περιουσιών τους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, οι οποίες θα περιπολούν όλο το βράδυ».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή