Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε ετοιμότητα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού Τρικάλων

Τι επισημαίνει στο trikalanews.gr ο διοικητής Π.Υ. Ν. Τρικάλων Ευάγγελος Τσιορλίδας

Ο καύσωνας έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη, ταλαιπωρεί αλλά κυρίως είναι μια συνθήκη ιδιαίτερα επικίνδυνη όσον αφορά τις πυρκαγιές. Στην περιοχή μας, αν και βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο επικινδυνότητα 2 και ίσως περάσουμε στο 3, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός.

Όπως δήλωσε στο trikalanews.gr o διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Τρικάλων κ. Ευάγγελος Τσιορλίδας, ήδη έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, το προσωπικό βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα ώστε να έχουμε ένα καλοκαίρι κατά το δυνατό με λιγότερα προβλήματα.

Βέβαια, πέρα από την Πυροσβεστική, αυτοί που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, είναι οι πολίτες. Οι μεγαλύτερες φωτιές εξάλλου, έχουν εξελιχθεί σε εντελώς απρόβλεπτα σημεία και κυρίως από αμέλεια.

Εννοείται επίσης, ότι ο καθαρισμός οικοπέδων και περιοχών από εύφλεκτα υλικά είναι προαπαιτούμενο για την προστασία από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Τώρα, όσον αφορά το προσωπικό, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο trikalanews.gr ο κ. Τσιορλίδας, είναι αρκετό στην περιοχή. Μηχανολογικά ο νομός Τρικάλων χρειάζεται μια ενίσχυση, αλλά το σχέδιο πυροπροστασίας λαμβάνει υπόψη όλα τα ζητήματα και αξιοποιεί στο μέγιστο κάθε εργαλείο παρέμβασης.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή