Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε ιδιώτες τα μέτρα για την αντιπυρική περίοδο από τον Δήμο Τρικκαίων

Αλλάζει πλήρως ο τρόπος διαχείρισης των μέσων για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης όσον αφορά στην αντιπυρική προστασία στον Δήμο Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει το trikalanews.gr, η κοπή των χόρτων περνάει σε ιδιώτες – ανά δημοτική ενότητα ωστόσο και όχι σε έναν εργολάβο συνολικά, με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες στην περιφέρεια του Δήμου Τρικκαίων αλλά και στην πόλη.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της προηγούμενης χρονιάς, που με τα περιορισμένα μέσα ήταν αρκετά δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την έκταση του Δήμου. Φέτος, κι ενώ μένει αρκετό διάστημα μέχρι την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν, η κατάσταση αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη για να αντιμετωπιστεί με το προσωπικό και μόνο του Δήμου. Να σημειωθεί ότι και λόγω εκλογών, δεν αναμένονται να γίνουν συμβάσεις με διάρκεια κάποιων μηνών, παρά μόνο να δοθούν αργότερα, τα προβλεπόμενα κονδύλια στους δήμους για εποχικό προσωπικό, που όπως αναφέρεται από όσους διαχειρίζονται το ζήτημα, δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες.

Έτσι, σε κάθε δημοτική ενότητα θα πιστωθεί ένα ποσό από 10χιλ ευρώ έως 37 χιλ ευρώ περίπου. Τα χρήματα αυτά θα διατίθενται είτε από τους προέδρους είτε από τους αντιδημάρχους του αντίστοιχου τομέα, σε άτομα που έχουν αντίστοιχη εμπειρία με σύμβαση έργου καλύπτοντας τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν ανά περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μετά την εμπειρία των πυρκαγιών που πλήγωσαν πολλές περιοχές της χώρας τα τελευταία χρόνια, θα περίμενε κανείς και την αντίστοιχη μέριμνα από την κεντρική εξουσία ώστε δήμοι και αρμόδιες υπηρεσίες να μπορέσουν να πάρουν τα μέτρα που πρέπει. Φαίνεται ωστόσο από την απόφαση του Δήμου Τρικκαίων, ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού τα κονδύλια «βγαίνουν» από τον προϋπολογισμό του 2023.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή