Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε καινοτόμα παραγωγική μονάδα ο Κώστας Σκρέκας για να γίνει η πράξη η γεωργία του αύριο

Η ανάπτυξη περνάει και από τον πρωτογενή τομέα, με το ενδιαφέρον του Τρικαλινού Υπουργού Κώστα Σκρέκα για καινοτόμες δράσεις στην αγροδιατροφή, να αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία, όπως στην επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία, ως επικεφαλής Κυβερνητικού Κλιμακίου.

Ο Τρικαλινός υπουργός, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το μοναδικό 100% ενεργειακά αυτόνομο θερμοκήπιο της Ελλάδας «Ορεινές Φυτείες Γκόση» στην Κοζάνη, το οποίο δείχνει το δρόμο για τη γεωργία του αύριο, με τον ίδιο να τονίζει πως «πρόκειται για ένα μοντέλο βιώσιμης, καινοτόμου και εξωστρεφούς ανάπτυξης καθιστώντας την ελληνική περιφέρεια πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή για την πατρίδα μας».

«Δύο νέοι επιστήμονες με καλές σπουδές επιστρέφουν στην πατρική γη και οργανώνουν μια επιχείρηση σύγχρονη, ενεργειακά αυτόνομη, με παραγωγικές πρακτικές απόλυτα φιλικές στο περιβάλλον, με συμβολαιακή γεωργία -δηλαδή με εξασφαλισμένη διάθεση της παραγωγής και εξαγωγικό προσανατολισμό».

Συνεχίζοντας τόνισε:

«Αυτό ακριβώς είναι το μοντέλο της γεωργίας του 21ου αιώνα. Είναι το μοντέλο της βιώσιμης, καινοτόμου και εξωστρεφούς ανάπτυξης που ως Κυβέρνηση προωθούμε, στηρίζουμε και θα στηρίξουμε ακόμη περισσότερο στη Δυτική Μακεδονία και σε όλη την χώρα. Διότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ισχυρή κοινωνία. Και βεβαίως την ελληνική περιφέρεια πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή για την πατρίδα μας».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή