Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε κλίμα κατάνυξης η Καρδίτσα τίμησε «των Αγράφων των γόνον» Άγιο Σεραφείμ

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, αλλά και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του εορταζομένου Αγίου  Σεραφεὶμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο ιερομάρτυρα, επίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, και προστάτη της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την  τέλεση  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Κων/νου και Ελένης της ακολουθίας του Όρθρου  χοροστατούντος του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου για να ακολουθήσει  η τέλεση της πολυαρχιερατικὴς Θεία Λειτουργία,  προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, Φθιώτιδος κ. Συμεών,  Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου  του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μπελογκραντσίκ (Λευκουπόλεως Βουλγαρίας) κ. Πολυκάρπου και φυσικά του Μητροπολίτη μας μας κ. Τιμοθέου, καθώς και  πλήθους ιερέων και διακόνων.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών, των ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, των αρχών και πλήθος κόσμου με την πομπή να κινείται επί των οδών Ιεζεκιήλ, Ανδρ. Παπανδρέου και μέσω του πεζοδρόμου Δ. Λάππα να καταλήγει στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, για την τέλεση της δέησης, ενώ οι Φιλαρμονικές των Δήμων Καρδίτσας και Παλαμά, καθώς και άγημα του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας Ρούσσου απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Με την ολοκλήρωση της δέησης, στην οποία εκτός των άλλων παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικ. Καραγιάννης και Αθ. Ακρίβος οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Θεολόγης, Παν. Σβερώνης,  Όλγ. Μακρή, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δνσης Καρδίτσας Αστυνομικός Δ/ντης κ. Αθ. Ραϊκος ο Δ/κτης της Π.Υ. Καρδίτσας Πύραρχος κ. Αθ. Τσιώλης, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Δ/κτη, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Στ. Παπαγεωργίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ο οποίος και ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και λάμπρυναν με την συμμετοχή τους τις εορταστικές εκδηλώσεις καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην διεξαγωγή τους.

Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την τέλεση  Μεθεόρτιου Εσπερινού και  Ιερής Παράκλησης ενώπιον της τιμίας κάρας στον Ι.Ν. Αγ. Σεραφεὶμ (Μετόχιον Ἱ.Μ. Κορώνης) στις 7 το απόγευμα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή