Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε κλίμα ομοθυμίας η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας (φωτό)

Νέα Πρόεδρος η Γαρυφαλλιά Καρυστιανού

Σε κλίμα ομοθυμίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας το απόγευμα της Πέμπτης, με αντικείμενα την εκλογή νέου προεδρείου και νέας Δημοτικής Επιτροπής.

Ομόφωνα, προεδρεύοντος του πρώτου πλειοψηφούντος Δημοτικού Συμβούλου κ. Αχιλλέα Κέλλα, νέα πρόεδρος του σώματος εκλέχθηκε με 43 θετικές ψήφους η κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού, αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Αλεξούλης και γραμματέας ο κ. Αριστείδης Λαμπρούλης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι μία ιδιαίτερη στιγμή, είναι η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της νέας δημοτικής περιόδου.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους προσωπικά μία καλή χρονιά με υγεία, κυρίως όμως το ίδιο θα πρέπει να ευχηθούμε για την πόλη και τον δήμο μας που έχει την ανάγκη να είναι πρωτοπόρος να πάει καλά.

Τα προβλήματα είναι πολλά και μόνο μέσα από μία συλλογική προσπάθεια μπορούμε να προχωρήσουμε.

Το Δ.Σ. είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου. Αυτοσκοπός όλων μας είναι η εύρυθμη λειτουργία του και θα πρέπει να αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο διαβούλευσης.

Στόχος μας είναι η ουσιαστική λειτουργία, η αναβάθμιση και η μετατροπή του σε ένα συλλογικό όργανο κύρους και σύνθεσης… Αποτελεί διαχρονικά ένα βήμα δημοκρατικού διαλόγου… Η πόλη μας έχει ανάγκη από διαφάνεια, από συμμετοχικότητα, αλλά κυρίως από αποτελεσματικότητα».

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολος Καλογιάννης μεταξύ άλλων ευχήθηκε «όλα αυτά τα στοιχεία της αποτελεσματικότητας, της σωστής λειτουργίας και της σύνθεσης στο Δημοτικό Σύμβουλο να γίνουν πραγματικά πράξη…

Το Δ.Σ. είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να αντιπαρατίθενται οι απόψεις και να προκύπτει η όποια σύνθεση για το καλό της πόλης».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Πέτρος Κρίκκης είπε μεταξύ άλλων πως «θα είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα σε ένα αντιδραστικό αστικό όργανο όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλουμε να συμβάλουμε να λυθούν προβλήματα της πόλης, των συνδημοτών μας. Θα υπηρετήσουμε τις λαϊκές ανάγκες».

Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού αφού έλαβε για πρώτη φορά τη θέση της στο προεδρείο, μίλησε για «πρόταση που σηματοδοτεί συμβολισμούς για την εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης υψηλού προφίλ στην πολιτική…

Στεκόμαστε εδώ όχι ως άτομα αλλά εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας οι οποίοι έκανα μία επιλογή αλλαγής, αλλά και μία επιλογή ενότητας και συνεργασίας. Θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, με σεβασμό στην διαφορετικότητα των απόψεων.

Θα υπάρχει σύνθεση μέσα από την αντιπαράθεση. Όλα αυτά θα γίνουν για το κοινό συμφέρον και το συμφέρον της πόλης μας. Όλοι παλεύουμε για την πόλη μας με ακεραιότητα, άοκνα και με διαφάνεια. Η συνεργασία μας θα είναι αγαστή και με καλές προθέσεις».

Ο νέος αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Αλεξούλης είπε ότι «είναι η ιδανικότερη στιγμή που πρώτη ομόφωνα εκλέγεται όλο το προεδρείο. Αυτό είναι ιδανικό για τη Λάρισα και δε νομίζω ότι υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις».

Ο νέος γραμματέας του Δ.Σ. Αριστείδης Λαμπρούλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «ως Λαϊκή Συσπείρωση αντιλαμβανόμαστε τη συμμετοχή μας και στο προεδρείο ως ένα επιπλέον πεδίο παρέμβασης ως προς την ακόμη πιο μαχητική παρουσία μας για την ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων».

Παρών ήταν και ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε πως «η ομόφωνη εκλογή του προεδρείου υπόσχεται πολλά για τη συνέχεια. Είμαστε όλοι σε αναμονή γιατί υπηρετείτε όλοι τη Λάρισα. Δεν υπάρχουν χρώματα, παρατάξεις, υπάρχει η Λάρισα, οι Λαρισαίοι και τα δεκάδες προβλήματα που περιμένουν λύσεις από εσάς».

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σε ότι αφορά την ψηφοφορία για τη νέα Δημοτική Επιτροπή, από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής εκλέγονται οι κ.κ. Ανδριτσόπουλος, Καλόγηρος, Κουρδής, Λεωνιδάκης και Τζατζάκης. Αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Αγορίτσας, Αργυρόπουλος, Βλαχούλης, Γεωργάκης και Μητροδήμος.

Από την αντιπολίτευση εκλέγονται οι κ.κ. Αδαμόπουλος, Διαμάντος και Νταής. Αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Δεληγιάννης, Σούλτης και Τολίκας.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας το σώμα έκοψε και την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Δείτε εικόνες: 

πηγή: onlarissa.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή