Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε κλίμα συναίνεσης οι δημαιρεσίες στο Δήμο Καρδίτσας

Σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα διεξήχθησαν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου οι δημαιρεσίες στο Δήμο Καρδίτσας. Η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου συγκλήθηκε υπό την προεδρία του πλειοψηφήσαντος Δημοτικού Συμβούλου κ. Αριστοτέλη Σπάνια, προκειμένου να εκλέξει τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του σώματος, καθώς και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή και δημιουργική θητεία. «Οι πολίτες απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουμε στο τόπο που αγαπάμε, για να φέρουμε την Καρδίτσα στη θέση που της αξίζει» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την συναίνεση και την συνεργασία, ενώ η πόρτα του γραφείου του θα είναι, όπως είπε, ανοικτή για όλους.

Ακολούθησαν στο ίδιο συναινετικό κλίμα σύντομες τοποθετήσεις των επικεφαλής των άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.κ. Γιάννη Ντελή, Κων/νο Παπαλό, Βασίλη Κρανιά, Ηλία Σχορετσιανίτη,  Κων/νο Γκαβογιάννη  και Κων/νο Ξυλομένο (που μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους Παναγιώτη Μαντζιάρα και Ευαγγελία Διαμαντή κατέθεσαν στην αρχή της συνεδρίασης στο Προεδρείο δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.)

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Θωμάς Κόντος που προτάθηκε από την πλειοψηφία, Αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Σβάρνας που προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και Γραμματέας ο κ. Γιώργος Νικολάου που προτάθηκε από την α’ελάσσονα πλειοψηφία, όλοι τους με 30 ψήφους,  αφού η τριμελής παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχε από τη διαδικασία για λόγους αρχής που έχουν να κάνουν όπως εξήγησε ο επικεφαλής της με τις αρμοδιότητες του Προεδρείου.

«Τιμή και ευθύνη» χαρακτήρισε την εκλογή του ο κ. Κόντος, ο οποίος διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους δεσμευόμενος για την άψογη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την πιστή τήρηση των κανονισμών.

Εκλογή μελών και συγκρότηση των Επιτροπών

Ακολούθησαν οι διαδικασίες εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Οικονομική Επιτροπή: Αναλυτικότερα, στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Μπούτας, Αριστοτέλης Σπάνιας (πλειοψηφία) Σωτηρία Μπακαλάκου (μείζονα μειοψηφία), Κώστας Παπαλός (α’ελάσσονα μειοψηφία) και Βασίλης Κρανιάς ( β’ ελάσσονα μειοψηφία). Αναπληρωματικά μέλη της Ο.Ε. εξελέγησαν οι κ.κ. Στέφανος Θεολόγης, Γιάννης Ρόβας, Παναγιώτης Σβερώνης (πλειοψηφία) Άλκηστις Κολοκύθα (μείζονα μειοψηφία) Φώτης Παπαδημητρίου (α’  ελάσσονα μειοψηφία) και Έκτορας Γάζος (β’ ελάσσονα μειοψηφία).

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι κ.κ. Σωτήρης Αντωνίου, Στέφανος Θεολόγης, Σωκράτης Παππάς (πλειοψηφία) Αθανάσιος Πασσιάς (μείζονα μειοψηφία), Κώστας Ζυγογιάννης (ελάσσονα μειοψηφία) και Έκτορας Γάζος (β’ ελάσσονα μειοψηφία). Αναπληρωματικά μέλη της Ε.Π.Ζ. εξελέγησαν οι: Γεωργία Ζήση- Λιάππη, Ουρανία Σούφλα, Παναγιώτης Σβερώνης (πλειοψηφία) Σωτηρία Μπακαλάκου (μείζονα μειοψηφία) Βάϊος Οικονόμου (α’ελάσσονα μειοψηφία) και Πηνελόπη Μπούτα (β’ ελάσσονα μειοψηφία).

Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η συγκρότηση των δύο Επιτροπών θα ολοκληρωθεί με τον ορισμό από τον Δήμαρχο του Προέδρου της κάθε επιτροπής και δύο ακόμα Αντιδημάρχων που θα συμμετέχουν σε κάθε μια από αυτές.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή